fbpx

Acum ceva timp am primit un plic cu un halat alb. Și o foaie cu o poveste despre un copil bolnăvior care e speriat de halatul alb al medicului. Soluția? Să colorez zâmbete pe halat.

Am strâns toată familia Celui Drag și împreună, fratele, mama, tata, Cel Drag și cu mine, am pictat pentru cei mici, cu gândul la faptul că o să îi facem să zâmbească și să uite puțin de boală și de perioada petrecută în spital. Cu speranța că doamna doctor care îl va purta este un om tare bun și iubitor de prichindei și care va face tot ce este posibil să îi facă bine. Rezultatul? În centrul acestei fotografii, cu un super Spiderman pentru #ZiuaHalatelorColorate. Ce spuneți? Ne-a ieșit bine?

Ziua Halatelor Colorate 3

Uniformele medicilor și asistentelor au fost colorate pentru a le da celor mici curaj să-și învingă emoțiile și pentru a le reduce stresul atunci când intră în contact cu mediul medical.  Acțiunea a avut loc în spitalele pediatrice din Ploiești și Pitești și se desfășoară în cadrul programului “Tabăra de Supereroi”, creat de GSK Consumer Healthcare. O să spuneți că e un gest mic să colorezi halate în beneficiul a 3600 de copii și părinți.

Însă totul s-a întâmplat pentru că un nou studiu a arătat că 54% dintre copii manifestă frică faţă de cadrele medicale, aspect ce poate afecta reușita unui tratament și poate reprezenta un obstacol real în prevenție, prin faptul că este un motiv de evitare a vizitelor la medic. Iar la 3 din 10 copii, această reacţie emoţională se manifestă și acasă, după ce nu mai există niciun contact cu medicul, cabinetul sau spitalul, prin perturbări emoționale ce pot dura până la câteva luni, în câteva cazuri.

Studiul mai dezvăluie că părinții au nevoie de informare pentru a depăși obiceiul involuntar de a cultiva această teamă în educația copiilor: 3 din 10 părinți români încă folosesc doctorul ca amenințare pentru a-și determina copiii să fie cuminți, considerând-o o metodă eficientă; şi 98% dintre aceşti părinți apelează la această sperietură periodic. Specialiștii atrag atenția că acestea au impact pe termen lung asupra acomodării copilului cu actul medical în general.    

 

#supererou

Am colorat un halat. Un gest mic. Poate. Depinde de noi toți ca pas cu pas să facem ceva bine pentru ceilalți. Pentru că doar așa vom reuși. De la o pensulă cu vopsea, până la un zâmbet, o vorbă bună și mai multă speranță.

Zâmbiți în fiecare zi 🙂 Pentru că mereu o să fie mai bine! 

Poate vrei să citești

One thought on “Cum am colorat un halat pentru un copil #SuperErou

  1. Super articol! Am ajuns sa-l citesc tocmai pentru ca la noi in spital se incearca sa se impuna o tinuta complet alba si cautam studii care sa vina in sprijinul tinutelor de spital mai “prietenoase” cu pacientii indiferent de varsta pentru ca mai apoi sa fac o expunere managerului spitalului. As vrea te rog daca se poate sa imi spui si mie exact unde as putea gasi studiul la care faci referire in articol?
    Multumesc anticipat pentru ajutor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.