fbpx

M-am  întors de la Școala de Vară GPeC 2017 cu un singur obiectiv. Pe lângă multe taskuri, învățăminte și o gașcă de cel puțin 4 prieteni noi. Dar, în principal, mi-am dorit să vi-l prezint pe Marc. 

Cine este Marc? O să aflăm de la el, dintr-un interviu pe care a avut bunătatea să mi-l acorde. Eu vă spun doar că este cel care a răspuns cel mai corect si prompt la întrebările speakerilor și unul dintre cei mai implicați participanți la exercițiile de grup.  Chiar dacă are doar 14 ani.

marc miron

Marc, spune-mi câteva cuvinte despre tine, te rog

Înainte de toate, mulțumesc pentru oportunitatea de a apărea pe acest super blog. Eu sunt Marc Miron, un millenial din București. Este posibil să mai fi auzit de mine de pe pagina de Facebook a părinților mei, Familia Netradițională (recomand să mergeți să lăsați un like dacă sunteți interesați de Behind the Scenes-urile unei familii moderne). Sunt un introverted geek pasionat de fotografie și tehnologie în general.

De când ai avut acces la internet și pe ce device?

Am avut acces la internet de la 8-9 ani, parcă, de pe un Samsung Mini 2 (telefon primit de ziua mea, ales de mine pentru că avea margini strălucitoare, yes, i was really that dumb). Pe atunci, eu vedeam internetul drept “chestia de care aveam nevoie ca să downloadez chestii”.

Acum, la 14 ani, ce device-uri ai și ce platforme online accesezi cel mai des?

Acum sunt mândrul deținător al unui Iphone 6, un Canon 1300D și un calculator. Oh, also, la Canon-ul meu mai am un obiectiv Tamron 18-200 mm împrumutat de la tata. #becausewhynot.

Sunt un mare consumator de Youtube, Instagram și Twitter. Dețin de asemenea și un cont de Facebook, deși nu mă prea atrage.

Ce faci și ce îți place cel mai mult pe Youtube?

Pe Youtube, cel mai mult mă atrag unboxing-urile, review-urile și vlog-urile mai populare, cum ar fi canalul lui Casey Neistat. Also, sunt un mare fan al canalelor de parodie, h3h3 Productions being my favourite, și al canalelor de science, precum Vsauce , Vsauce 2 și Vsauce 3.

Ce te deranjează la video-urile de pe Youtube?

La videourile de pe Youtube mă deranjează clickbait-ul, cu care nu sunt de acord, deoarece vinzi minciuni.

Stai pe Facebook? Cam cât timp pe zi? Și ce faci acolo?

Nu consum prea mult Facebook, sesiunea maximă fiind de o jumătate de oră, timp în care mă uit cine mi-a mai dat like, comment etc.

Ce îți atrage atenția mai mult pe Facebook și ce pagini îți plac?

Pentru că nu petrec mult timp pe Facebook nu am ajuns să cunosc multe pagini, așa că trebuie să spun că pagina mea favorită este pagina părinților mei, Familia Netradițională #ad

e-commerce

Au existat momente când părinții tăi ți-au restricționat accesul la anumite site-uri online? Cum ai reacționat?

Nu, nu a fost niciodată vreun moment în care să am restricții. Părinții mei au încredere în mine și le sunt foarte recunoscător pentru asta.

Tu faci parte dintr-o familie foarte hi-tech.  Colegii tăi sunt la fel?

Acum depinde de ce înseamnă hi-tech. Dacă te referi la faptul că sunt un pic mai nerdy decât majoritatea celor de vârsta mea, da, așa e. Într-adevăr, nu sunt singurul așa, dar pentru că stau constant într-un mediu hi-tech pot fi numit un geek aprobat. Și pentru acest mediu plin de tehnologie, yet again, sunt foarte recunoscător.

Am crescut și cresc într-o familie fără limitări, unde dacă vreau sau am nevoie de un lucru, îl pot obține prin efortul propriu. Un astfel de exemplu a fost prima mea mare achiziție, un laptop cumpărat din banii obținuți prin bursa de merit, pe care o primesc în mod constant pentru rezultate foarte bune la învățătură.

Însă, după cum probabil bănuiești și tu, majoritatea celor de vârsta mea avem smartphone-uri, suntem conectați constant la net și știm cum funcționează diferite aplicații, jocuri, device-uri sau site-uri de social media.

Cumperi online? Ce și de ce? Cum te poate convinge pe tine un magazin online să cumperi de la el?

Eu nu cumpăr online decât când vine vorba de o achiziție mai mare. Totuși, pentru luarea unei decizii de achiziție a unui produs, tot am nevoie de ajutorul părinților. De asemenea, sunt atras de o campanie atunci când nu se bazează pe stereotipul acordat grupei de vârstă din care eu fac parte, stereotip care ar suna cam așa: “Young, edgy, hip and pretty dumb”.

Ce sfaturi ai avea pentru magazinele online care se adresează segmentului tău de vârstă?

Ca să îi spun problemei pe nume, nu cred că sunt destule campanii de marketing destinate tinerilor, iar atunci când sunt, nu sunt vizibile. De asemenea, magazinele care targetează tinerii consideră că noi nu avem putere de cumpărare. Într-adevăr, este mai greu să economisești din punctul de vedere al unui tânăr adolescent, dar este posibil. Eu, spre exemplu, am bursă școlară de merit și alocația lunară pentru a economisi bani. De asemenea, vara aceasta am vrut să mă angajez dar, neavând vârsta legală, am decis să mă concentrez pe a învăța. Am venit la Școala de Vară GPeC la propunerea părinților, dar și pentru că am fost curios. Acum, la final, pot spune că am cunoscut o grămadă de oameni faini, cum ai fi tu, Sabina, dar am și învățat și descoperit multe domenii despre care nu știam că există și care îmi plac (UX, UI etc.).

e-commerce

Ce planuri de viitor ai? Știi tu, ce vrei să te faci când o să crești mare? 

Aș vrea să ajung la un liceu bun de mate-info. Apoi, sper să ajung să am compania mea or something similar. Ideea generală este că momentan am doar short-term goals. În long-term, o să încerc să îmi construiesc viitorul pentru a nu rămâne în bătaia vântului.

Mulțumesc pentru oportunitate și sper să mai colaborăm și în viitor 🙂

P.S. Dacă vreți să vedeți cum a fost la Școala de Vară GPeC puteți vedea toate ideile principale din fiecare zi pe blogul lor AICI

 

Poate vrei să citești

One thought on “E-commerce prin ochii unui tânăr de doar 14 ani

  1. “De asemenea, magazinele care targetează tinerii consideră că noi nu avem putere de cumpărare.”

    Prin asta spune multe și are perfectă dreptate. Probabil că tinerii de vârsta lui nu au putere de cumpărare, dar eu putere de convingere; lucru care poate echilibra balanța.

    Good luck, Marc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.