fbpx

Am în draft articolul ăsta de mult timp. Ce mă face să îl scriu acum? O serie de discuții pe care le-am avut cu mai multe persoane. Din toate a reieșit că prima impresie a fost greșită.

nu eticheta

O prietenă, colegă de muncă, mi-a spus de curând că nu m-a plăcut deloc la început. Că îi păream arogantă. O fată pe care am chemat-o la interviu mi-a spus că nu credea că sunt așa de veselă, că fotografiile mele arată o persoană foarte serioasă și rigidă. O alta s-a dovedit o fată super tare după ce am discutat, chiar dacă la prima vedere nu mi-a plăcut deloc.

Asta facem zilnic. Mereu. Punem etichete. În funcție de îmbrăcăminte, bani, prieteni, iubit, locurile în care iese, ce mănâncă, cum și cu cine vorbește, despre ce și cum scrie, ce activitate are pe social media etc … Totul “ne dă dreptul” să punem etichete. Suntem oameni până la urmă, e normal să greșim.

Important e să ne dăm seama de asta. Să facem un efort cât de mic pentru a trece dincolo de aparențe și pentru a vedea adevărata față a oamenilor. Nu trebuie neapărat să găsim ceva pozitiv. Ba chiar de multe ori sunt sigură că o să vedem că situația e mult mai rea decât ne-am imaginat. Dar cum să descoperim asta dacă nu renunțăm la preconcepții, presupuneri și etichete? Cum să aflăm adevăratul chip al celor de lângă noi dacă nu permitem asta?

În jurul meu se pun etichete mereu. Să vă dau câteva exemple?

E țigan (cu sens peiorativ)

Ce țăran (peiorativ)

Ce pitzipoancă

Clar e supracalificată

Ce sclifosită

Sigur e nesuferită

Păi nu îi ajungi nici la nas, nu vezi cum umblă?

E păcat. Pentru că pe lângă tine trec ocazii de a cunoaște oameni frumoși și care îți pot face adevărate surprize. Mi se demonstrează zilnic acest lucru. Și mulțumesc tuturor celor care m-au învățat să fac un pas în spate și să aștept. Fără să pun o etichetă și să întorc spatele.

Nu mai pune etichete. La ce te ajută?

 

Poate vrei să citești

One thought on “Nu mai pune etichete! La ce te ajută?

  1. Foarte fain punctat! Eu cred că mi-am exersat obiceiul de a mă “îndrăgosti” de oameni, de a vedea, în primă instanță, doar binele. Nu-i bine nici ca mine, cred că cel mai bine e să fim cât mai lucizi și obiectivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.