The Founder – un film despre perseverență

Știam de mult de filmul “The Founder” și abia așteptam să îl văd. Nu aveam așteptări mari din punct de vedere al scenariului, realizarii tehnice sau al actorilor. Îmi doream să aflu povestea și să analizez partea de marketing și pasiune ce a dus la creșterea acestui imperiu, Mc Donald’s. 

Am văzut filmul în avanpremieră, la invitația Forum Film România și RanEvents Comm. Și, încă din primele momente, am aflat care au fost ingredientele care stau la baza unei afaceri de succes: persistență, persistență, persistență! Aceasta este rețeta lui Ray Kroc – fondatorul celui mai cunoscut restaurant fast food din lume. Bine, știu că i se spune fondatorul, dar veți vedea în film că

A furat afacerea, nevasta și laptele

Asta a fost vorba cu care am plecat de la film și veți înțelege de ce, când îl veți vedea. Keaton joacă așa cum trebuie și cred că ar fi un super speaker motivațional, îi stă bine în poziția asta. Îi eclipsează cu succes pe toți ceilalți actori și acaparează întreaga poveste, așa cum probabil se și dorea.

Povestea? Îmi aduce aminte de Facebook și acuzațiile adresate lui Mark. Cam același lucru. Important e să învățăm ceva din asta și să luam aminte la perseverență. Pentru că chiar cred că e adevărat. Dacă vrei ceva cu adevărat, trebuie să ai răbdare, să muncești mult și să îți demonstrezi singur că #SePoate. Nu merge? O iei de la capăt până îți iese și nu te dai niciodată bătut.

Avem nevoie de cât mai multe filme inspiraționale și care să ne dea mai multă încredere în noi. Care să ne dea un șut în fund să facem ceva. Gata cu plânsul, gata cu mila, gata cu “nu pot” 🙂 E timpul pentru ACUM!

Cum e “The Founder”? O poveste despre afacerile fără reguli, cu multă ambiție, viziune și … burgeri. Fascinantă pentru oamenii de comunicare și fanii brandului, puțin prea lungită pentru ceilalți. 

Sabina

Eu scriu despre tot ce imi trece prin cap. Tu imi spui ce iti place si ce nu. Eu ma adaptez dorintelor tale. Si totul va fi bine :)

One thought on “The Founder – un film despre perseverență

Tu ce părere ai?