fbpx

Cred că au trecut aproximativ 3 ani de când am mâncat prima dată midii. De atunci sunt in topul preferințelor pentru mine, chiar dacă nu am parte prea des de ele. Sau poate fix din cauza asta.
 midii

Le-am descoperit la Dalboka și de atunci le caut peste tot. Iar acum câteva săptămâni le-am găsit pe malul Herăstrăului. A fost prima dată când nu am alergat pe lângă, ci am intrat într-un restaurant. Un spațiu intim, cu mult alb, maro și albastru, cu miros de mare și de scoici, inspirat din taverna din Spetses, mese (pentru peste 300 de invitați) decorate cu elemente marine și un meniu în care tronau dragele mele.

Cerhanaua Ancora e unul dintre locurile din București unde poți mânca dacă te atrage acest tip de delicatese și multe altele. Am avut plăcerea să mă împrietenesc cu ospătarii, să o văd pe doamna care conduce tot și se împrietenește cu fiecare client și să degust midiile mele preferate, cele simple, gătite în cochilie, doar cu sos de vin și roșii. Majoritatea vizitorilor încercau mai multe tipuri de pești și luau midii ca aperitiv. E o idee și asta 🙂

Iar pentru cei care nu le-au încercat vreodată sau știu prea puține despre ele, iată 10 lucruri despre midii:

  • sunt scoici de apă sărată sau dulce, cu 2 cochilii simetrice
  • există midii simple (până la 10 cm lungime) și midii păroase (mai mici și cu un smoc de fire la capăt)
  • se consumă, de preferință, gătite, pentru că, filtrând apa, pot reține bacterii sau alți agenți patogeni.
  • se vând vii, la săculeț, perfect închise (niciodată să nu cumpărați dacă sunt deschise)
  • se gătesc în maxim 2-3 zile (dacă se deschid între timp, le apeși să se închidă)
  • înainte de a le pune la fiert, midiile se curăță foarte bine cu o perie aspră
  • sunt super bune gătite în vin alb sau cu sos de roșii sau pane sau cu orez
  • carnea de midii reprezinta o bună sursă de proteine și fosfatide, benefice ficatului
  • conțin multi acizi grași polinesaturați, substanțe care majorează activitatea creierului și au rol benefic asupra vederii
  • la Agigea există singura fermă de midii din România și datează din 1993

Să vedem, cui îi mai plac midiile? Sper că ați văzut filmul documentar „L’amour des moules”, da?

Poate vrei să citești

One thought on “10 lucruri pe care nu le știai despre midii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.