fbpx

Radem, glumim dar pana la urma ce facem? Ce lasam in urma noastra? Nu e un subiect placut si multi il evita. Ne place sa vorbim despre orice, numai despre cele dureroase nu.

Dar pana cand sa le evitam? Daca nu vorbim despre ele nu inseamna ca nu exista. Asta e clar. De aceea, exista un moment in viata in care trebuie sa le aducem in discutie. Fie ca ne face placere sau nu. Acesta este unul dintre ele.

Care e realitatea spusa pe romaneste?

Unii dintre noi ne dorim sa avem copii, sa lasam pe cineva in urma noastra, sa ne bucuram de experienta de parinte. Avem insa peste 25 de ani si … nici nu ne gandim inca la asta. Ne e capul doar la chirie, cariera, timp liber, prieteni si gasim orice motiv ca sa nu ne gandim si la posibilitatea de a avea prea curand copii.

De ce? Ba ca nu avem bani, ba ca inca suntem noi mici, ba ca ne e frica, ba ca nu ne credem suficient de responsabili sau pur si simplu nu credem ca este timpul. Amanam momentul in care vom aduce pe lume o minune si, deci, amanam si controalele medicalele aferente. Stam asa si la un moment dat, peste ani de zile, ne propunem sa facem copil si gata. Si nu merge. Si trece timpul. Mergem la doctor si ne spune ca am venit cu 5 ani mai tarziu decat trebuia.

Ma gandeam ca de cele ma multe ori ne legam de bani. Dar cati dintre noi am trait in puf? Cati am avut tot ce ne doream in copilarie? Si nu e ca si cum acum nu suntem ok. Ce asteptam? Sa ne imbogatim peste noapte ca sa avem sa ii oferim celui mic tot ce ne-am dori? Daca e asa … e posibil sa ne trezim prea tarziu, din pacate. Si doamna doctor sa ne dea o veste proasta.

Dar pana la urma despre ce este vorba?

Acum cateva zile, pe Facebook si Twitter, cam 20 de bloggeri au inceput sa numere zilele. Am trecut de la #AMR5 la #AMR1/2 si astazi la … #FFDAY. Traducerea? Fertility Friday, o campanie inceputa de clinica de fertilizare Gynera.

Fertility Friday este o campanie dedicată femeilor și bărbaților care nu au probleme cunoscute de fertilitate, dar vor să își testeze potențialul fertil și să ia măsuri preventive adecvate. Aflarea din timp a problemelor cu care ne confruntam, duce la o rezolvare mai rapidă a lor. Însă trebuie cunoscut faptul că dacă Celelalte probleme sunt tratabile, epuizarea celulelor reproductive NU!

Pentru a încuraja aflarea situației reale în care ne aflăm și tratarea infertilității în funcție de caz, Clinica Gynera oferă femeilor și bărbaților posibilitatea efectuării unui test de fertilitate, în fiecare vineri beneficiind de o reducere de 50%.

De ce sa profitati de aceasta oferta? Pentru ca datele sunt ingrijoratoare: fertilitatea maxima e la 25 de ani, in jumatate din cazurile de infertilitate e de vina barbatul, exista cazuri de menopauza la 25-28 de ani, fumatul la femei grabeste cu 4 ani intrarea in menopauza etc. Mai multe detalii aflati aici.

Informare, control, cercetare, actiune, teste, actiune! Pana nu e prea tarziu!

Poate vrei să citești

6 thoughts on “Atentie: articol cu subiect dureros de adevarat!

  1. In Romania se intampla 2 lucruri . Apar din ce in ce mai multi oameni cu bani , care nu fac copii si din ce in ce mai multi oameni saraci , care fac copii la foc automat , pentru ca mai apoi sa ii omoare sau sa ii trimita la cersit. E trist …

  2. Interesantă campanie. Personal nu îmi mai trebuie. Dar pentru voi e bună. De ce nu mai fac tinerii ? ai raspuns in articol.

  3. UN PROVERB LATIN SPUNE CA IN TIMP DE RAZBOI MUZELE TAC .
    NOI SUNTEM CAM INTR-O VREME DE RAZBOI ,FARA PREA MARE STABILITATE, CU DATORII FARA SA FI NASCUT, CU O SOCIETATE USOR SAU MAI MULT DEZECHILIBRATA ASA INCAT TREBUIE GANDIT CU MULTA RESPONSABILITATE VENIREA PE LUME A UNUI NOU NASCUT.E MINUNAT SA DAI O SEANSA UNEI NOI VIETI DAR CE VIATA ? MUZELE CRED CA AU CAM AMUTIT…. IN TRISTETE

  4. Ce copii visati, fratilor, in Romania ? Tu, Sabina, crezi in basme, am observat asta, dar esti depasita de realitate ! Inca nu ai facut contact cu Romania reala, care traieste de azi pe maine, crezi ca daca esti frumoasa si iti merge bine, si altii-s la fel. Mare gafa!

  5. imi pare rau de agesivitatea unor mesaje pentru SABINA. se pare ca subiectul este extrem de sensibil.
    in fond fiecare face cum vrea pentru el si familia sa.

  6. Stiam ca femeile intra la menopauza la varste din ce in ce mai mici, dar chiar la 25-28 de ani??? 🙁 Este mai mult decat tragic, pentru ca vorba ta, acum nu, ca avem multe pe cap, nici la anul ca urmeaza un proiect important… si cand ne trezim ca parca ne ar placea sa fim parinti, realitatea ne plezneste zdravan peste ochi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.