fbpx

Voi stiti ca eu apreciez ideile speciale ale bloggerilor si cand unul dintre ei are o initiativa personala, oricat de simpla e, si imi cere implicarea, raspund pozitiv mereu.

Sandra Clipea mi-a povestit de ideea ei de a scrie o serie de guest-posturi la ea pe blog, despre prenumele bloggerilor prieteni. Pentru ca de multe ori acestea au o poveste cel putin interesanta. A reusit sa faca o serie interesanta, pe care am citit-o cu placere. Astazi a venit si randul mei sa imi spun povestea pe care o gasiti aici:

De cand ma stiu ma bucur ca am doua nume si asa vor avea si copilasii mei. Unul de sfant si unul mai special, ca sa aiba posibilitatea sa isi aleaga singuri cu ce nume se vor prezenta.

Ma cheama si Sabina si Alexandra, cu toate ca putini stiu de cel din urma. Povestea e una cel putin haioasa. Inainte sa ma nasc mama spera sa aiba baietel si a zis ca o sa il cheme clar Alexandru. Dupa ce m-a nascut si doctorul a intrebat-o ce nume imi da, ea tot spunea “Alexandru”. Pana s-a lamurit ca sunt fata, a durat ceva timp :) . Asa ca am ramas Alexandra si imi serbez ziua de nume pe 30 august

Cand au fost ales nasii, ei au pus o singura conditie: sa aiba voie sa imi spuna Sabina. Motivul este unul simplu: nasa mea e indragostita de istorie iar povestea ei preferata este cea legata de “rapirea sabinelor”. Asa m-am ales cu al doilea nume care imi si place foarte mult.

Pana pe la 10 ani toata lumea imi spunea Alex si Alexandra sau chiar Sandra. Totul s-a schimbat cand fetita cu prea multa personalitate s-a trezit ca numele ei e prea comun si ca al doilea e chiar rar. Si m-am trezit ca le spuneam tuturor “de astazi sa imi spuneti Sabina” si chiar nu mai raspundeam cand eram strigata altfel. De atunci tot Sabina sunt si doar mama imi mai spune Alex. Si chiar si atunci reactionez greu. Dar vreau cadouri de Sf. Alexandru!

In plus, numele de Cornovac este unul vechi, se trage, la origine, din Grecia. Nu suntem singura familie cu numele asta, dar totusi avem originea acolo.

Care este povestea numelui vostru si cum vi se pare ideea asta de a avea doua nume, unul de sfant si unul mai special?

Poate vrei să citești

6 thoughts on “Care este povestea numelui tau?

  1. Foarte tare ideea Sandrei, am citit deja două poveşti şi mi se par amuzante. Cred că numele sunt importante, spun multe despre noi sau ne pot influenţa cursul vieţii (cei cu nume istorice rare ar fi predispuşi să îndrăgească istoria). Şi eu am două nume şi îmi plac amândouă dar răspund categoric doar la primul(cred că e o tradiţie în Transilvania să se pună două, în sud – Olt, Teleorman – observ că se pune de regulă unul). Am câteva poveşti despre aceste nume – pot scrie Sandrei să îi povestesc? 🙂

  2. Si pentru mine era tare ciudat si greu de inteles cum de tata era Virgil (Gil) pentru colegi, prieteni, mama, si familia lui ii zicea Traian. Pana cand frate-miu, botezat cu 2 nume (Alexndru Cozmin) a inceput sa se recomande Alex in liceu, si acum pornind de la nevasta pana la prieteni, vecini, toti ii zic Alex si eu tot Cozmin.
    Deci da :-))

    Iar pe de alta parte, eu am un singur nume, fapt greu acceptat de colegii din ciclul primar, care, la “name-exchange” ziceau: “Ana Maria?” – “Nu, doar Ana”.

    …un nume simplu 🙂 si nu mai intru in complicateniile de genul – “trebuia sa ma cheme Oana dar s-a dus tata mai veselit la primarie” si altele din capitolul asta :))

  3. Faptul ca ai 2 prenume te face mai rara. Scad sansele sa mai fie cineva cu un nume FIX ca al tau.

    Eu am un singur prenume, insa paradoxal, sunt atat de putini Emili Calinescu…Pe fb si in blogosfera sunt unicat. Si asa vreau sa raman 😛

  4. Cei ce poarta nume de sfinti sunt protejati contra gripei? Sau e doar o forma de voluntariat pentru a face reclama gratuita produselor bisericesti (cuvantul sfant e marca inregistrata a bisericii). Cand purtam nume de sfinti, e ca si cum ne-am tatua Nike sau Chanel pe frunte.

    Si mie parintii mi-au pus 2 prenume: Bogdan, care inseamna “dar de la dzeu”… :)) ce filantrop e dzeu :)) si Andrei, care e numele primului distribuitor de religie monoteista ce a calcat in Romania… crestinismul e religie de import, inventata in Orientul Apropiat 😛

    Mi-au placut mereu prenumele mele, insa la cum gandesc acum, nu le mai vreau, asa ca o sa mi le schimb cat de repede ma voi muta din tara.

    Pe sora mea o cheama Alexandra. Imi place ca ai avut personalitate si ai ales sa te strige lumea pe numele Sabina 🙂

    Daca stramosii tai au fost din Grecia, exista probabilitatea ca ei sa fi crezut la un moment dat in Zeus si legendele Olimpului 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.