fbpx

Încerc să scriu de fix două săptămâni articolul ăsta. Și deja mă gândeam că nu mai are rost, s-a dus momentul. Dar cred că nu e niciodată prea târziu să descoperiți un interviu pe care, poate, nu l-ați văzut încă.

Iată și câteva citate pe care le-am reținut și pe care mi-am dorit să le păstrez aici:

  • Performanța înseamnă sacrificiu, într-un cuvânt. Pentru că renunți la foarte multe: la copilărie, la perioada de adolescent, la ieșirile în cluburi, la multe petreceri etc. Nu trebuie să pierzi nopțile și să ai un program foarte strict. Să ai grijă de sănătatea ta, de odihnă pentru că este cea mai importantă la nivelul acesta.
  • Atunci când mergem pe teren, fiecare sportivă în parte dorește să câștige. Nu contează modul în care o faci, contează să câștigi. Dar în afara terenului, suntem prieteni. În vestiare râdem, glumim, chiar și înainte de meci.
  • Eu o simpatizez foarte mult pentru Serena, o simpatizez foarte mult pentru ceea ce face în tenis. Este incredibil că ea nu a jucat la juniori, a trecut de la vârsta de 15 ani la senioare și a câștigat mult. O admir pentru faptul că salută, vorbește cu tine oriunde, am încercat să învăț multe lucruri de la ea chiar și atunci când m-a bătut. În plus, ea și când joaca prost joacă bine.
  • Când câștigi, toată lumea te laudă și te apreciază. Și laudele, nu sunt chiar atât de bune pentru că intri cu capul în nori, puțin, și atunci când pierzi te demoralizezi foarte tare.
  • Anul acesta nu am mai citit nici măcar un rând din tot ce s-a scris și mă simt mult mai bine și mai pozitivă.
  • Eu cred că noi, românii, nu avem încredere în ceea ce putem să facem. Nu credem că putem și noi să fim ca oricine altcineva. Este greu pentru că nu esti oarecum respectat în celelalte țări, fiind din România. Eu intotdeauna am spus ca sunt mândră că sunt româncă pentru că suntem oameni ok, sufletiști, numai că ne lipsește încrederea și puterea de a face lucruri care ne depășesc și ne punem mereu o limită.
  • Am ajuns la cel mai inalt nivel în tenis pentru că mi-am depășit limitele și am crezut că orice este posibil

Scriu acest articol în ziua în care s-a aflat că Simona se va retrage din viața publică și din concursuri o perioadă bună de timp, datorită unor probleme de sănătate. Reacțiile sunt și pozitive și negative, eu vreau doar să vă spun că niciodată nu vom știi cu adevărat ce se petrece în mintea și în sufletul ei. Atâta tot.

Puteți vedea AICI întregul interviu. Vă promit că merită, indiferent dacă sunteți fani ai Simonei sau nu! Felicitări Cătălin pentru că ne-a demonstrat, încă o dată, ce înseamnă un jurnalist adevărat!

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.