fbpx

De la inceput recunosc ca nu am fost inca in Mehedinti. Virtual sau cu inima nu se pune cu adevarat. De ce? Pai nu am un motiv real. Scuze se gasesc cu duiumul, dar niciuna nu ma absolva de vina.

sabina_ionut_cristi

Si in timp ce majoritatea dintre noi, de fiecare data cand e vorba de vacante, mergem la mare si la munte sau la tara si in strainatate, exista unii oamenii care consuma timp, energie si multi bani pentru a promova Romania. Pentru a ne arata noua cat de tare gresim si ce pierdem. Un exemplu este Victor Bogdan Gheorghita, un tanar fotograf care a plecat la drum in cautare de imagini unice si de povesti care conteaza. Iar #PrinMehedinti, este fix definitia zicalei “o fotografie face cat 1000 de cuvinte”. 

Am participat, alaturi de o multime de oameni frumosi, la vernisajul expozitiei sale si m-am indragostit. La intrare am dat de poza a carei poveste mi-a spus-o chiar fotograful “A aparut Costel cu caprele. A fost un deliciu vizual sa il vad. Am spus stop, e Costel in fata. El reprezinta tot ce e simplu, natural si simplitatea cu care isi face job-ul m-a atins”.

costel

Celelalte poze care mi-au atras atentia reprezinta trei exemple de povesti speciale, motivul pentru care aceasta expozitie exista:

Nu exista imagine mai frumoasa ca un cer acoperit de porumbei

Liviu Plăvițu este un iubitor de animale, nu un antreprenor. Este un columbofil cunoscut la nivel international, campion national si detinator al premiului pentru Porumbelul Anului. Dar, in primul rand, este un om care prin hobby-ul sau a obtinut respectul comunitatii sale si a oferit un exemplu demn de urmat tuturor celor care isi urmeaza o pasiune. Iar eu am colaborat acum cativa ani, in Social Media, cu un columbofil si inteleg toata munca care este in spatele acestei imagini care mi-a intrat la suflet.

Satul Izverna este leaganul cantecului mehedintean

El e arbitru de fotbal si ea e medic. Si impreuna sunt familia Roxana si Marian Balaci, oamenii care au deschis cea mai mare pensiune turistica din Izverna chiar daca prea putini i-au incurajat si statul le-a intors spatele de multe ori. Prin puterea de a continua chiar si atunci cand totul pare in zadar, acest cuplu a reusit sa isi realizeze visul si totodata sa inspire poate si alti vecini cu initiativa.

balaci_columbofil

Iubesc Cazanele Dunarii pentru că sunt singurul loc din Romania unde muntele se imbina perfect cu apa

De o luna vorbesc cam des de si cu preoti. Ba pentru nunta, ba pentru botezul la care o sa fim nasi, ba pentru a descoperi un om este responsabil de un gest care l-a facut celebru printre localnici si nu numai. In 2006, nivelul Dunarii era foarte scazut, asa ca Alin Subtire a venit cu initiativa de a amplasa o cruce inalta de 9 metri pe fundatia vechii biserici din Dubova, ce se afla sub apa si care se ridica astazi din adancuri, amintind trecatorilor sa nu isi uite niciodata trecutul.

Din 2000 este preot in Dubova si un antreprenor recunoscut in turismul local. Alin se ocupa cu agrementul nautic pe Dunare si are o mica pensiune denumita, evident, Cazanele Dunarii. Il fascineaza pesterile pe care le cunoaste pe de rost si vartejurile Dunarii învolburate, care privite de pe munte creeaza iluzia apei clocotinde.

In completare, va invit sa il ascultati pe Cristian Tabara in timp ce vorbeste sincer si emotionat despre acest judet tare drag lui:

Toate fotografiile din expozitie sunt aici. Va invit sa le vedeti, sa le comentati sincer si, daca va plac, sa le impartasiti cu cei dragi. Iar daca va planuiti macar o vacanta #PrinMehedinti, inseamna ca Victor si-a atins scopul! 

Poate vrei să citești

2 thoughts on “#prinMehedinti si fotografiile care fac cat 1000 de cuvinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.