fbpx

Abia ce am avut ieri concurs și cred că mi-am bătut propriul record (aplicația de alergare așa zice, dar aștept rezultatele oficiale) și deja mi-e gândul la următoarele aproximativ 7 competiții de anul asta.

crosul padurii

Prima care urmează este Crosul Pădurii si pentru mine e o premieră. Nu am mai alergat niciodată în Parcul Tineretului în cadrul unui concurs organizat (crosurile umanitare de 3km nu se pun) și nici nu am mai participat la acest eveniment aflat deja la a 8a ediție.

Ceea ce mi se pare interesant este faptul că anul acesta „Crosul Pădurii” vine cu o nouă provocare: să adune cu mic, cu mare, lumea de pe plaiurile mioritice pentru a sărbători pădurea prin alergare în port tradiţional românesc! Astfel, echipamentul de alergare recomandat sunt: ia, brâul, cuşma şi …opincile. O să iasă niște poze demențiale, asta e clar!

Eu fug în general de traseele care presupun mai multe ture scurte, cum este cazul Parcului Tineretului, însă o dată în an merită! Acum o săptămână am făcut 10km pe acolo, deci o să fie o repetiție. Mai ales că întreaga sumă strânsă din taxele de participare se va transforma în puieți din „Pădurea copiilor”, plantată de organizatori pe terenuri agricole degradate din sudul țării.

Concurs

Hai cu mine să alergăm împreună pe 17 aprilie, duminică, de dimineață. Am de dat 2 invitații, pentru orice cursă vă doriți (5-10-15km).

Tot ce aveți de făcut este să îmi lăsați un comentariu, la acest articol, cu o sugestie de campanie de promovare a împăduririi României. Orice idee aveți e bună și va fi transmisă organizatorilor.

Puteți participa până pe 6 aprilie, ora 14 și imediat după aceea anunț și câștigătorii, prin tragere la sorți.

Spor(t) la alergat tuturor! Și mie, că anul ăsta cică mă așteaptă maratonul 🙂

UPDATE

Câștigătorii sunt Liviu și Calapod Ovidiu Paul

Clipboard01

Poate vrei să citești

10 thoughts on “Concurs: Hai la Crosul Padurii

 1. spor la alergat, atunci! 🙂

  exista niste drone pentru plantat copaci in zonele greu accesibile.
  drona cerceteaza zona pentru replantare, isi face o harta proprie 3D si-si calculeaza perimetrul pe care planteaza samanta. se apropie 2-3 metri de sol si arunca samanta suficient de tare incat ea sa penetreze solul.
  metoda asta e mai putin costisitoare si cu doar doi operatori se pot planta aproximativ 35 000 de copaci pe zi.

 2. O solutie ar fi ca in timpul programului “Saptamana Altfel”, in colaborare cu primariile, elevii sa participe la un program de impadurire.

 3. Cred ca cea mai eficienta metoda ar fi sa se organizeze actiuni de voluntariat pentru reimpadurire. In felul acesta oamenii implicati pot vedea cat de greu se pun bazele/creste o padure.

 4. Ca viitor medic (actual student la medicina), m-am lovit foarte des in stagiile clinice de boli secundare aerului poluat, a lipsei de mişcare sau a apei insuficient filtrate. Locuim într-o ţară care se află sub media Europei la capitolul împădurire şi spaţii verzi şi de aceea mi se pare de o importanţă vitală să facem ceva in acest sens.
  1) Importanţa ONG-urilor. La ora actuală există câteva ONG-uri care desfaşoară o activitate destul de intensă in acest scop, dar nu cred ca este de ajuns. Propun înfiinţarea mai multor ONG-uri, care pe lângă acţiunile de împădurire să desfăşoare şi campanii de educare a populaţiei în care vor fi explicate lucruri de bază a ecologiei, cum ar fi importanţa reciclării hârtiei pentru a preveni tăierea altor copaci cât şi organizarea de cursuri in cadrul grădiniţelor, şcoli, licee. Mi se pare crucial educarea noilor generaţii în acest sens, pentru ca altfel toată munca depusa va fi in van.
  2) Implicarea marilor corporaţii. Cu resurse financiare, personal si promovare. Companii de telefonie mobila, televiziune, internet, reţele de socializare , ce ar fi dispuse să publice sau să facă cunoscute oamenilor asemenea campanii de promovare.
  3) Implicarea persoanelor publice. Persoane cu impact social mare, ce pot influenţa într-un sens pozitiv populaţia prin exemplul lor personal.
  4) Primării ce deţin terenuri publice nefolosite ce s-ar putea împădurii. Convingerea primăriilor de importanţa reîmpăduririi .
  Sunt doar câteva idei ce vin din partea unui iubitor de natura si alergare. Sper că vor fi folositoare.

 5. Copiii sunt cei vizați dupa parerea mea. Se poate face o animație draguta …o aplicație telefonica in care un copăcel interactioneaza cu ei, raspunde la intrebarile lor, le explica vitalitatea aerului pe care-l respira pentru ei si pentru cei dragi.De asemenea se pot organiza campanii in școli si grădinițe in care fiecare este învățat si ajutat sa planteze o floare sau un copacel .Voluntariatele in licee … ar putea fi de asemenea o solutie buna. Imi doresc ca pentru fiecare idee sa existe cate o inițiativă … orice gest cat de mic contează . Natura va supraviețui ca întotdeauna … va gasi resurse s-o faca . Poate de data aceasta le vom gasi si noi … cand ne vom trezi si vom stii sa privim in noi si-n jurul nostru.

 6. Trebuie adusi piticii din poveste să dea găuri cu târnăcopul iar în urma lor sa vină Albă ca zăpada să planteze pomișorii. Dar pentru că nu trăim într-o poveste, ar trebui ca toti să iesim măcar o zi la o acțiune de împădurire, pentru că lucrurile cu adevărat mărețe se realizează prin muncă multă in teren si nu stând pe canapea cu PET-ul de bere în brațe. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.