fbpx

exercitii de forta

Adevărul e că nu am mai ajuns la sală de cam mult timp, din cauza lipsei de timp și a lenei, să recunoaștem. Și cred că e important că am început, îmi place și trebuie să mă țin de asta. Chiar dacă după ultima clasă de Body Pump am avut febra musculară o săptămână și m-am mișcat ca un robot. Trebuie doar să o iau mai ușor și totul o să fie bine.

După primele ședinte la WorldClass Sudului, acolo unde îmi este cel mai ușor să ajung acum o dată sau de două ori pe săptămână, am reînvățat câteva lucruri importante:

  • suntem diferiți și rețeta cuiva nu va funcționa perfect și la mine, de aceea e important să îmi ascult corpul, să am răbdare cu el și să lucrez cu el, nu împotriva lui
  • trebuie să am răbdare pentru că rezultatele se văd în timp și știu perfect să se mențin incredibil de greu (sunt la a 4-a încercare deja … știu despre ce vorbesc)
  • mi-am luat o oră de antrenor personal pentru că nu mai sunt Sabina de acum 4 ani și ce făceam atunci nu mai este valabil acum
  • cred că e vital să fii sincer cu tine și cu antrenorul și să faci exercițiile cât mai corect posibil, chiar dacă sunt mai puține și mai ușoare decât ți se pare
  • nu mă voi descuraja când “binevoitorii” mă vor întreba cât am slăbit, câte abdomene fac, ce greutăți rezist și cu ce viteză alerg pe bandă – nu trebuie să demonstrez nimic nimănui!
  • e foarte posibil ca mult timp numărul de kg să rămână același și asta e perfect normal – transformi grăsimea în masă musculară și te remodelezi

Eu cred că avem nevoie să combinăm exercițiile de forță în sală sau în aer liber, cu greutăți, cu sesiunile de alergare prin parcuri, pentru a căpăta rezistență și putere. Așa ne vom întări mușchii pentru a crește ritmul și viteza și pentru a păstra un ritm constant care să ne ajute să trecem linia de sosire. Mai ales când vine vorba de trail și de competiții de acest gen.

Dar pentru că părerea specialiștilor e foarte importantă, iată răspunsul la întrebarea din titlu din partea:

Anca Surdu, multiplă campioană națională și internațională la gimnastică aerobică:

Este ideal să combinăm antrenamentele de cardio cu cele de forță, pentru că ne mențin sănătoși și pentru a avea un trup atletic și armonios. Cele două metode pot fi îmbinate perfect într-o singură ședință de antrenament. Antrenamentul de forță menține tonusul muscular, iar antrenamentul cardio, dacă nu ai un obiectiv în acest sens, nu este suficient.

Eu nu mai alerg de mult timp după timpi. Am învățat că e important să ies din casă, să plec de la muncă direct la alergare, să mă bucur de atmosferă și de aerul “aproximativ” curat și să uit de numărul de km și de viteze. Nu sunt de mine. Nu mă mai încântă. Vreau să fac mișcare și să am o viață activă, nu să urc pe podiumuri și să mă compar cu alții. Sportul pentru amatori nu ar trebui să fie o competiție sau o modă, ci o plăcere.

Dacă vreți să ne vedem pe la sală și să vă antrenați cu Anca și Florin, să știți că există o ofertă specială care ține doar până la finalul lunii și reprezintă reduceri semnificative la toate tipurile de abonamente (clienți noi sau vechi). Puteți găsi “Cel mai în formă preț pentru toate abonamentele World Class” și contorizatorul cu preț promoțional aici.

Poate vrei să citești

One thought on “De ce ai nevoie de exerciții de forță când alergi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.