fbpx

Nu prea știu de ce sunt atrasă de filmele cu box, dar rar am ratat unul atunci când am avut ocazia. Plus cu alte sporturi, în special dans, gimnastică, handbal și altele (mi se trage de la filmele cu liceeni de pe vremuri).

Clar e că un film despre un antrenor legendar și un sportiv campion mondial și cu Robert de Niro și Usher pe acolo e de neratat 🙂 Așa că am vizionat cu mare interes “Hands of Stone” și pot spune că mi-a depășit așteptările.

hands of stone

Filmul spune povestea legendarului Roberto Duran, a antrenorului său Ray Arcel, a modului în care şi-au schimbat viaţa unul celuilalt și a rivalității cu Sugar Ray Leonard. Povestea e clasică și previzibilă, ceea ce însă nu deranjează pentru că te ține în suspans până la final.

Mie mi s-a părut fascinantă viața lui Ray Arcel, un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box ales în Boxing Hall of Fame. A antrenat peste 2000 de luptători în 70 de ani de carieră, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit vreodată. “Hands of Stone” prezintă reîntoarcerea sa după o pensionare forţată de Mafia din Madison Square Garden. Șiii, ceea ce puțini știu, Sugar Ray Leonard a fost primul boxer care a câştigat peste 100 de milioane de dolari din premii, fiind considerat unul dintre cei mai buni boxeri din toate timpurile, iar Duran a fost primul care l-a înfrânt, învăţându-l, chiar după spusele sale, că „boxul reprezintă un sport psihologic”.

Filmul mi-a dat impresia că este mai lung decât a fost, în sens pozitiv, și recunosc că am regretat că s-a terminat. De aceea sunt sigură că o să îl mai văd o dată și o să caut și mai multe informații despre povestea din spate. În plus, are suspans, umor, coloană sonoră frumoasă și un fir narativ care te prinde și te face să fii atent mereu la ce se întâmplă.

Iar ideea pe care eu am reținut-o și pe care am ținut să o menționez încă din titlul este aceea că în viață merită să trăiești cu adevărat și să ai curaj să faci ce iubești. Prefer să trăiesc în frică, de alții, de mine, de eșec etc, decât să îmi urăsc viața în fiecare zi.

“Hands of Stone”a intrat deja în cinematografe pe 9 septembrie și vă recomand să îl vedeți la Cinem City 🙂

Poate vrei să citești

One thought on ““Hands of Stone” – Prefer să trăiesc în frică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.