fbpx

După o pauză prea lungă pentru mine, de aproape 3 luni, m-am reîntors la alergat. Era să zic “pasiunea mea”, însă adevărul e că pauzele astea reduc mult din entuziasmul oricărui sportiv amator.

Simt ca am luat-o de la 0 și mă întreb mereu de ce fac asta. La început abia mă mișc și spre final îmi vine să nu mă mai opresc, dar nici nu mai pot. Probleme cu care ne confruntăm toți când luăm o pauză prea mare. Și totuși, unul dintre cele mai importante motive pentru care nu am abandonat este familia.

Pentru mulți înseamnă mama, tata, frate, soră, verișori etc. Rude de sânge. Oameni care reprezintă familia ta, chiar dacă îți place de ei sau nu sau dacă i-ai fi ales, în cazul în care ar fi existat posibilitatea asta. Pentru mine familie înseamnă mai mult de atât.

321sport e familia care m-a acceptat acum aproape 1 an și din care o să fac parte mereu. Ca toți cei care am alergat prima dată alături de Restivan și gașca nebună de alergătrici, cum le spun eu. Fie că ne vedem săptămânal sau nu, fie că ne scriem zilnic pe grup și ne încurajăm sau ne propunem proiecte care să ajute comunitatea, aceasta este o familie pe care am ales-o și cu care ne face plăcere să alergăm. Mai sunt mulți ca noi și asta e foarte bine. Iar pe 3 aprilie, la Bucuresti10km, eu o să alerg cu familia 321sport căreia îi mulțumesc că există!

bucharest running club

Bucharest 10k& Family Run, îmbină performanța – 10 kilometri cursă acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie, prin cursa Family Run & Walk, la care familiile – copiii, părinți, bunici, frați, surori, cumnați, veri și nepoți – sunt invitate să parcurgă 2,9 km în jurul Palatului Parlamentului, urmate de Kids & Parent Run si Babies Race, iar in paralel toti participantii sunt invitati in Piața Constituției la activitati sportive si distractive in Fun&Sport Court.

„În viața mea există doi piloni care îmi dau forța să mă trezesc dimineața și să le aloc toată energia mea – familia și sportul, iar Uniqa Asigurări 10k&Family Run a apărut firesc dintr-o îmbinare a valorilor în care cred. Sportul in familie este o altă componentă a stilului de viață sănătos” spune Valeria Racilă van Groningen, doamna de fier care a adus în București aceste competiții internaționale.

Am avut marea plăcere să o cunosc la evenimentul anual organizat de Bucharest Running Club și am înțeles, încă o dată câtă muncă e în spatele unei astfel de competiții. Promit să nu mai critic niciodată organizatorii și voluntarii fără argumente puternice, doar să le fac sugestii și să le dau idei prin care pot îmbunătății cursa.

bucuresti10km

Toate detaliile despre curse și înscrieri se găsesc pe site-ul oficial Bucuresti10km.ro. Ne vedem acolo?

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.