fbpx

O singura zi – o poveste cu nuante dulci-acrisoare

Cand sunt invitata sa vad un film bun, in general spun da si imi eliberez programul. Iata ca ieri nu am putut face asta si m-am decis sa ofer invitatia mea primei persoane care si-a dorit-o. Iat-o astazi aici, cu un review despre filmul “O singura zi”, pe Ionita Raluca Elena.

Ieri am primit o invitatie (Ro Image 2000 si Hollywood Multiplex, in parteneriat cu Editura Litera) la vizionarea filmului “O singura zi”. Desi eram incantata sa merg parca nu aveam dispozitia necesara sa merg. Afara era frig, era si dupa o zi de munca epuizanta, insa mi-am adunat toate puterile si am mers 🙂 Si bine am facut!

Am ajuns la Hollywood Multiplex unde m-a intampinat o domnisoara draguta care m-a condus la sala unde urma sa vizionam filmul. Am intrat in sala, mi-am ales cel mai bun loc si am asteptat sa vina toata lumea ca sa putem incepe (eu cu prietena mea ajunseseram primele).

Sesiunea de lectura

Imediat ce a ajuns toata lumea a inceput sesiunea de lectura din romanul “O zi”, de David Nicholls, dupa care s-a realizat si filmul cu acelasi nume. Cei care ne-au introdus in lumea filmului au fost Nicoleta Craciunescu si Andrei Lacatus (DJ-i la Radio 21). Dupa ce i-au interpretat pe Emma si Dexter (intr-un stil unic si dragut) a inceput filmul.

Va voi spune de la inceput ca desi a inceput ca un film romantic s-a dovedit a fi o drama veritabila in care protagonistii au inteles natura iubirii si a vietii.

Povestea filmului

Dupa ce au fost impreuna o singura zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultatii, intre Emma Morley (Anne Hathaway) si Dexter Mayhew (Jim Sturgess) se infiripa o prietenie care va dura toata viata.

Em este o fata provenita din clasa muncitoare, cu principii si ambitii, care viseaza sa faca lumea mai buna, in timp ce Dex provine dintr-o familie instarita, care viseaza ca lumea va fi terenul lui de joaca. In cele doua decenii cei doi isi traiesc relatia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Cand realizeaza ca sunt suflete-pereche, destinul, in mod surprinzator, decide sa-i puna capat…

Desi finalul a fost neasteptat si trist, filmul a fost exceptional, de OSCAR. Si asta nu a fost tot… Dupa ce am iesit de la film am primit si cartea ‘O singura zi’, pe care de abia astept sa o citesc.

Recomand tuturor sa vada acest film. Asa cum l-a descris insusi David Nicholls, acest film “vorbeste despre prietenie, despre familie, nostalgie si regret, despre felul in care sperantele si visele noastre nu se indeplinesc intocmai cum am dori noi. E o poveste cu nuante dulci-acrisoare.”

Multumesc Mirela Matei de la RO IMAGE pentru invitatie si Raluca pentru review. Voi puteti sa il vedeti incepand de vineri, 14 octombrie, in cinematografele din toata tara.Eu abia astept sa il vad.

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

10 thoughts on “O singura zi – o poveste cu nuante dulci-acrisoare

    1. L-am vazut si eu pana la urma si mi-a placut. Dar m-a lasat cu multa tristete si cu siguranta ca barbatii nu au ce cauta la acest film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.