fbpx

Să sar cu parașuta e un vis. O nebunie. Mi-e frică de mor și tocmai de aceea cred că aș face asta. Nu știu când. Nici nu contează. 

Dar fix din acest motiv am zis să public acest articol care stă în draft de aproape 1 an. Nu știu de ce nu l-am postat atunci, între timp am uitat de el, și totuși eu cred că merită să îl descoperiți pe Luke, dacă nu ați facut-o anul trecut.  De ce? Ca să vă dea imboldul de care aveți nevoie pentru a spune:

Mi-e frică să fac X. Și tocmai de aceea o să îl fac. Acum. Azi!

Luke Aikins (43 de ani) are la activ 18.000 de sărituri (a început la 12 ani) și a sărit, în iulie 2016, în Simi Valley, de la peste 7600 metri, aterizând pe o plasă de 30 pe 30 de metri. Este un record personal și mondial pentru el să reușească saltul de la cea mai mare înălțime efectuat fără parașută sau costum cu aripi.

 

Cascadorul american are la activ peste 18.000 de sărituri – primul salt cu parașuta făcându-l la 12 ani – și a apărut în filmul Iron Man 3. Pentru prima parte a saltului, el a folosit un tub cu oxigen, pe care l-a aruncat dupa ce a coborât la 5.000 de metri altitudine.

Dacă el a putut, de la 12 ani, noi nu putem? Hai curaj! Trăiește că ai doar o viață! 

Poate vrei să citești

3 thoughts on “Oare cum e să sari de la 7600 de metri fără parașută?

  1. Eu abia astept sa sar cu parasuta. Nu stiu de ce nu mi-am facut timp pana acum. Dar sa sari fara parasuta de la 7 kilometri inaltime si sa aterizezi intr-un punct fix este incredibil! People are awesome, Sabina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.