fbpx

Recunosc că nu am mai scris pe blog de mult. Bine, pe lângă seriile #3minutepezi și #FotografOM. Îmi pare rău și promit să încerc să repar. 

De aceea reîncep astăzi cu acest articol despre Simona Halep. Din două motive principale:

  1. A câștigat trofeul de la Rogers Cup 2018, după o finală extrem de disputată în fața lui Sloane Stephens, jucătoarea din SUA pe care a învins-o într-o finală pentru a doua oară în două luni, după cea de la Roland Garros. Este al 18-lea titlu al carierei Simonei, care triumfă pentru a doua oară la Montreal, după titlul câștigat acolo în 2016. 7-6, 3-6, 6-4. GAME, SET ȘI MECI!
  2. Citisem pe Facebook ce s-a întâmplat, dar nu mă așteptam la reacția ei. Care mă bucură enorm! La finalul meciului, a cerut voie organizatorilor să se adreseze românilor din public, în limba lor. Le-a mulțumit pentru susținere și apoi i-a rugat să respecte încăperea, pentru că este mult prea deosebită pentru injuriile M**E PSD și alte scandări care se regăsesc mai des pe stadioane, la fotbal.  Vedeți video aici.

Una e să scandăm lozinci politice la proteste sau pe net. Și cu totul alta, nepermis, este să facem asta la un meci internațional și să deranjăm astfel o sală întregă și, cel mai important, pe jucători. Există discuții și discuții legate de folosirea celor 2 cuvinte, dar fiecare face ce vrea. Eu cred că s-a trecut de mult de faza de înjurătură și sunt reprezentative pentru o mișcare, dar nu înseamnă că le folosesc în altă parte. Doar la proteste, în cele 3 zile, și pe net într-unul sau doua statusuri.

Plus, aici e vorba de conduită și reguli pe un teren de tenis. Nu de acele 2 cuvinte.  Mai ales că au fost scandate înainte ca jucătoarele să servească, sau între cele două servicii, când regula de aur pe un teren de tenis este liniștea. În special când repeți și repeți, chiar dacă arbitrul a cerut liniște. Și chiar dacă Simona ți-a aruncat deja o privire …  Detalii foarte mișto explicate, aici.

Concluzie: jos pălăria Simona Halep pentru cuvintele tale! 

Recomand să citiți articolul celor de la TreiZeciZero.ro

Sursă foto: Coupe Rogers présentée par Banque Nationale

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.