fbpx

Eu nu. Până acum câteva zile când am primit un mail cu vestea că între 5 și 8 mai, la Arenele BNR, se va desfășura a doua ediție deja. 

tenis in scaun rulant

UPDATE: Locatia evenimentului s-a schimbat si nu mai este la Arenele BNR, din cauza vremii, ci la Complexul Olimpix de la Izvorani 🙂

Astfel, Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3, va avea la start un număr de 72 de sportivi din 20 de țări, care vor concura la categoriile Men, Women și Quad. Dintre aceștia, 8 sunt romani și, toți au șansa de a câștiga premii în valoare de 12.000 USD.

Federația Româna de Tenis se simte onorată să fie partener al turneului ”Bucharest Open Wheelchair Tennis” și în 2016, un turneu care, iată, crește în valoare de la an la an.  Totodată, considerăm turneul o oportunitate foarte bună pentru tinerii cu dizabilități din România de a-i inspira și provoca să practice acest sport la nivel de performanță”, a declarat George Cosac, președinte Federației Române de Tenis.

 Organizatorul BOWT este Cosmin Jurcan, despre care eu v-am mai povestit anul trecut, de la conferința fundației Licium, despre Performanța care nu are limită. Atunci aflăm ca “Imposibilul e în dicționar doar pentru a fi ridiculizat”. Si mi se pare ca acest eveniment este exemplul perfect. Cati dintre noi ne-am gândi că un om în scaun rulant poate ajunge să joace tenis la nivel competițional? Și iată că se întâmplă!

În acest an se împlinesc 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant, jucată de Brad Parks, iar în acest moment există un circuit de peste 170 de turnee printre care se numără și Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele două urmând a se desfășura în august 2016.

Eu zic să îi urmărim și să îi admirăm pentru că sunt supraoameni! Și să mergem la meciuri pentru a-i încuraja și aplauda! 

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.