fbpx

Când prietenii mei de la Centrul Edulier îmi scriu despre o noua campanie prin care vor doar să ajute nișe copii, e clar că îi sprijin și îi promovez, nu?

Astăzi am aflat despre TSI, adică tulburări specifice de învățare. Și ca analizele lor au arătat că 3 din 20 de copii de școală primară au această problema, fie că realizează asta sau nu. Pentru că asta e prima problemă, când anumite boli nu sunt depistate la timp și remediate atunci când trebuie.

Eu știam doar termenul de “tulburări de învățare”, dar am descoperit că sunt diferite, primul referindu-se la acele tulburări de învățare care derivă din anumite deficiențe, dizabilități, în urma unor accidentări sau boli. TSI însă este specific.

Și acum vine apelul către voi. Dacă știți copilași care au probleme cu dislexia, discalculia sau digrafia, atunci trebuie să știi că îi puteți ajuta! Iată semnele prin care îi poți identifica, singur sau cu ajutorul părinților, profesorilor, familiilor etc:

Înscrieți-l la evaluare în cadrul Centrului Edulier, destinat copiilor cu TSI, ce oferă, pentru prima dată în România, servicii special destinate copiilor ce prezintă dificultăți de scriere, citire, memorare, calculare. Aici se derulează programe de evaluare și intervenție timpurie, de terapie educațională digitală, terapie cu animale,terapie prin artă, muzică, grupuri de sprijin emoțional, grupuri de pregătire pentru trecerea în clasa a V-a.

Înscrierea se face simplu, intr-un formular http://bit.ly/1KrS1WP și așa îl puteți ajuta să reușească în viață.

Cel mai interesant mi se pare că oameni frumoși pe care toți îi știm și care chiar au reușit lucruri mărețe în viață, au sau au avut TSI: Steven Spielberg, Tom Cruise, Sir Anthony Hopkins, Walt Disney, Agatha Cristie, Hans Christian Anderson, Jules Verne, Horațiu Mălăele și mulți alții. Deci, se poate!

Rar putem face ceva palpabil pentru cel de lângă noi. De multe ori ne doare sufletul că nu putem să donăm sau să ajutăm cumva. Deci de ce să nu profităm de ocaziile de genul ăsta?

 

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.