fbpx

Te rog, abține-te de la spoilere!

Urmează o perioadă cu multe seriale de văzut. Unele abia apar acum, altele ajung la sezonul X. Suntem din ce în ce mai mulți cei care face binging pe Netlix sau alte resurse. 

Doar că avem o problemă. Nu toți putem să urmărim cel mai nou episod imediat ce a apărut. chiar în noaptea asta sau a doua zi dimineață. Ba că avem muncă, ba treabă, ba s-a dat drumul la întreg sezonul și așteptăm weekend-ul. Fiecare cu motivele lui. Dar asta vine cu o mare problemă.

spoiler

Suntem pe social media nonstop. Peste 16 ore pe zi unii dintre noi. Și acolo sunt și prietenii. Care urmăresc și ei acele seriale. Și, entuziasmați, super fericiți, din dorința de a dezbate, de a împărtăși, de a își ține la curent publicul, postează spoilere. Ce sunt alea?

A spoiler is an element of a disseminated summary or description of any piece of fiction that reveals any plot elements which threaten to give away important details. It can also be used to refer to any piece of information regarding any part of a given media that a potential consumer would not want to know beforehand. Because enjoyment of fiction depends a great deal upon the suspense of revealing plot details through standard narrative progression, the prior revelation of how things will turn out can “spoil” the enjoyment that some consumers of the narrative would otherwise have experienced.

Cu alte cuvinte. Ajungi acasă, te uiți la serial și te trezești să postezi pe Facebook că a murit X, s-a căsătorit Y etc. Chiar în ziua lansării. Sau a doua zi. Și ok, e dreptul tău să postezi ce vrei, unde vrei. Dar anunță înainte. Am văzut atâtea cazuri frumoase în care bloggerii scriau review-ui de filme sau de seriale și scriau din titlu sau din primul rând că articolul conține spoiler alert. Perfect. Am dispărut 🙂 Nu cum mi s-a întâmplat mie să aflu de John Snow cu 5 minute înainte să dau drumul la episod :))

Acum o să spuneți, bine, bine. Dar când am voie? Păi am tot citit despre asta și am ajuns la concluzia că oamenii sunt ok cu spoilerele la o săptămână după. Până atunci orice fan înrăit, pe care chiar l-ar deranja să afle înainte ceva foarte important, a văzut deja serialul sau episodul. Și dacă ești drăguț și atenționezi înainte, e și mai bine.

Asta că tot Netflix a lansat interfaţa de utilizare pentru România, abonaţii având acum acces la subtitrări şi dublaje în limba română pentru seriale şi filme, inclusiv pentru programele originale ale platformei americane. Iar “House of Cards” se întoarce din 30 mai, iar “Orange is the New Black” din 9 iunie 🙂

Pentru alte 41 de recomandări de seriale, vedeți articolul meu AICI.  Și, nu, nu veți găsi niciun spoiler 🙂

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.