fbpx

“Vreau să o ajut să învețe, dar cu ce?”

“Stă pe laptopul meu vechi, abia merge și nici internet nu are”

“Cum să îi predea doamna profesoară dacă nici ea nu știe să umble pe tableta aia?”

“Vine toamna, ar trebui să înceapă școala, dacă nu se duce la școală nu știu ce mă fac”

Suntem în pandemie de aproximativ 6 luni. Jumătate de an în care viața noastră s-a dat peste cap. S-a schimbat radical, pentru unii, în bine sau în rău, pentru majoritatea. Dar suntem atât de preocupați de ce ni se întâmplă nouă că uneori uităm că avem posibilitatea să ajutăm și că alții au probleme și mai grave. Ca părinții care spun, gândesc și simt cele de mai sus …

1 din 3 elevi nu a avut acces la educație în pandemie

Sunt înconjurată de părinți pentru care faptul că cei mici au stat în casă a fost o adevărată provocare. Unii pentru că nu pot să muncească, alții pentru că au nevoie de socializare, unii pentru că cei mici le solicită toată atenția …. Dar în timpul ăsta se întâmplă ceva mult mai grav.

Din păcate, unul din trei elevi nu a beneficiat de acces la resurse educaționale în timpul pandemiei. Acest acces inegal la educație, cauzat de lipsa de instrumente și cunoștințe digitale, duce la decalaje semnificative între diferite părți ale țării și între diverse categorii sociale, cu un număr mare de copii și profesori rămași în urmă.

Cu mai puțin de două luni până la începutul anului școlar 2020/2021 și având în vedere contextul pandemic, există multe incertitudini cu privire la modul în care toți copiii din România vor beneficia de acces echitabil la educație. Asta pe lângă faptul că nu se știe dacă și cum începe școala și în ce format se va întâmpla: online, offline, în ture, pe grupuri mici, un mix din toate astea …

Statul se mișcă. Face lucruri. Dar aceste lucruri durează, după cum știm cu toții. Așa că cel mai bine e să se implice și companiile mari și noi. Unul câte unul. Știți voi ce se poate face cu 2 euro plus 2 euro plus 2 euro?

Cum îi putem ajuta chiar noi?

Donăm. Ceva. Rechizite, cărți, manuale, orice îi poate ajuta să învețe pe cei care la toamnă vor avea mult mai mult de recuperat. Pe toți cei care merită să învețe, așa cum am făcut-o și noi.

Sau, și mai ușor și mai rapid, donăm bani. Undeva unde să avem 100% încredere că sunt folosiți așa cum trebuie. Unde?

Eu am ales programul “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” dezvoltat de Vodafone România pentru a susține elevii să beneficieze de acces la educația online din această toamnă.

Pe lângă achiziția de dispozitive de către Fundația Vodafone România, compania contribuie cu date mobile gratuite pentru elevi și cu conținut educațional important, îmbunătățind în același timp resursele platformei „Școala în valiză”. Acesta este un proiect început în 2018 alături de  Fundația World Vision România care oferă mijloacele necesare pentru clase digitale.

Ceea ce este foarte important e că gestul tău o să fie dublat. Cum? Fundația Vodafone România va dubla la finalul campaniei suma totală a donațiilor. Toți utilizatorii mobili pot dona prin SMS la 8846 sau cu ajutorul unui card bancar, în timp ce utilizatorii Vodafone România pot dona din creditul existent pe cartela preplătită sau direct pe factura serviciilor mobile.

Campania se va desfășura până pe 15 septembrie https://www.vodafone.ro/educatie

Dacă și tu poți influența viitorul unui copil cu doar 2,5 sau 10 euro, de ce să nu o faci? Dă sms sau scoate cardul bancar acum și spune și celor de lângă tine să o facă. Pentru că împreună nu lăsăm niciun elev în urmă!

(articol sponsorizat)

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.