fbpx

Ieri s-a aflat că Toma Coconea a terminat pe locul 11 compeția Red Bull X-Alps 🙂 Toți cei care l-am urmărit știm că a fost încă o experiență de 10 pentru el și noi, la evenimentul de la care nu a lipsit niciodată și la care a fost de 2 ori vice-campion. 

Rar se vorbește despre suporterul lui numărul 1, Adrian Miclea. Este menționat fugitiv peste tot, știm că el îl ajută necontenit și îi transmite mesajele noastre. Dar atâta. Pentru că îl cunosc pe Adi de cam 2 ani și pe 15 iulie a fost ziua lui de naștere, astăzi vreau să vi-l prezint pe el, prietenul lui Toma, omul pe care merită să îl descoperiți și voi 🙂

Image may contain: 1 person, standing, mountain, sky, outdoor and nature

Bună, Adi 🙂 Felicitări pentru finalizarea competiției alături de Toma. Cum a fost experiența asta?

A fost o experiență mai grea decât data trecută și mult mai complexă. Traseul Red Bull X Alps 2017 a fost cel mai dificil, iar condițiile meteo i-a provocat pe atleți să alerge mult mai mult față de alte ediții. Am muncit mult, toată lumea a fost foarte implicată și ne-am dorit de la început să ne și bucurăm de această cursă.

Puțini știu ce înseamnă cu adevărat și ce face un suporter într-o astfel de competiție 🙂 Ne explici puțin?

A fi suporter înseamnă să asiguri partea tehnică, să ai grijă de echipamente, de alimentația lui Toma, de fiecare aparat pe care îl folosește în cursă, gps-uri conectate la sateliți, baterii încărcate etc. Este mult de muncă și sunt multe detalii. Fiecare detaliu este important, dar mai ales timpul. Totul trebuie făcut repede și bine. Am avut și susținerea lui Adrian Pochiu și Vlad Talu, astfel încât să fim extrem de promți și eficienți. Am fost o echipă bună și am funcționat cum am planificat încă de când ne organizam în țară.

Nu este prima dată când îi ești alături lui Toma. Ce a fost diferit de data asta?

Cu siguranță complexitatea cursei, traseul dificil și condițiile meteo capricioase. În acest an, au fost 31 de atleți din 20 de țări și fiecare dintre ei a fost foarte bine pregătit și foarte motivat. Nivelul de pregătire al atleților a fost extraordinar și acest lucru este grozav. De asemenea, determinarea lui Toma care devine deja legendară și anduranța sa la efort prelungit care pare ireală, toate acestea mă surprind în continuare.

toma coconea

Știu că tu i-ai transmis lui Toma mereu mesajele și încurajările primite de la români pe Facebook. Care sunt cele care l-au emoționat cel mai tare?

Cel mai emoționant a fost momentul în care într-un sat de italieni din vârf de munte, oamenii au pregătit o pancartă cu mesaje de încurajare și, cu mic cu mare, au venit să ne întâmpine și să ne aducă ciocolată. Vedeți filmulețul pe Facebook, pe pagina oficială a lui Toma Coconea. Altfel, fiecare “bravo, Toma” sau “Hai, Toma” are emotie in el pentru ca se simte bucuria si implicarea fiecarui om. De fapt, aici cred ca este magia. Cursa fără Coconea este ca și campionatul mondial la fotbal fără Brazilia.

Au existat momente în care tu sau Toma ați vrut să renunțați? Cum vă incurajați unul pe celălalt?

Nu. Știam la ce să ne așteptăm. Nici vorbă. Am pregătit în detaliu cursa cu luni înainte. Am fost în recunoaștere de traseu. Am fost mereu atenți ca totul să decurgă în regulă și să profităm cât mai mult de condițiile meteo avantajoase în puținele momente când le-am prins. Au fost porțiuni de traseu când aveam pregătite strategia A,B,C și chiar și D.

Care sunt planurile de viitor ale echipei voastre?

Să ne prezentăm la următoarea ediție Red Bull X Alps, XPIR – traversarea Pirineilor și nu numai. Am avut multe de învățat și la această ediție și experiența acumulată sper să ne ducă din ce în ce mai departe.

La mulți ani, Adi! Mulțumim pentru tot suportul acordat lui Toma și felicitări ție că îi ești alături mereu 🙂

Poate vrei să citești

3 thoughts on “Adrian Miclea: “Cursa fără Toma Coconea este ca și campionatul mondial de fotbal fără Brazilia”

  1. Felicitari pentru Adi Miclea. Nu e usor sa-l sustii cu toata energia pe Tomi Coconea 🙂 Ne bucuram de fiecare data cand cei doi reusesc sa urneasca din loc muntii si sa faca o lume intreaga sa aclame pentru Toma al nostru! Felicitari, baieti! Felicitari si tuturor celor care contribuie la promovarea sportului si a oamenilor valorosi care-l practica! #gotomacoconea! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.