fbpx

Seria “Bune de știut” este despre tot ce mi-a plăcut în săptămâna precedentă și mi-ar plăcea să știți și voi. Fie că e vorba de campanii, știri, articole de pe bloguri sau recomandări personale, le veți regăsi aici în fiecare duminică. 

Bune_de_stiut_post

Rezultatele campaniei „NE JUCĂM pentru dreptul la joacă!”

Mii de copii din comunități sărace, tabere de refugiați și zone de conflict și copii cu dizabilități se vor putea juca din nou cu ajutorul programelor globale finanțate de IKEA Foundation. Prima campanie „NE JUCĂM pentru dreptul la joacă!” s-a încheiat cu succes și în București prin implicarea angajaților și clienților IKEA. Vizitatorii magazinului din București au cumpărat 59.472 de jucării de pluș, jocuri și cărți de povești în perioada 1 noiembrie – 24 decembrie 2016. Pentru fiecare produs pentru copii cumpărat s-a donat câte 1 euro pentru a reda dreptul la joacă celor mai vulnerabili copii din lume. În plus, IKEA Foundation a donat 21,5 milioane de euro către șase organizații partenere care vor ajuta mii de copii vulnerabili din Asia și Africa să se bucure de dreptul lor la joacă.

Cursuri de fotografie gratuite de la Harvard

Harvard a pus la dispoziție gratuit o serie de cursuri foto. Mi se pare o idee extraordinară, care ne arată în ce direcție se îndreaptă educația la nivel internațional. Posibil să știti deja multe lucruri de acolo, dar clar merită să vă uitați pe ele. Mai ales că e gratis!

Elena Pagu – campioană la 90 de ani

De 8 ori campioană mondială, de 4 ori campioană balcanică şi de 5 ori campioană europeană, Elena Pagu este o adevărată legendă la nivel internaţional. Ce este însă uimitor este că Elena Pagu a început să alerge la 57 de ani, iar cea mai recentă medalie a câştigat-o la 90 de ani, în octombrie 2016, în proba de 5000 de metri marş. Povestea ei spectaculoasă este spusă de Bonduelle, într-un proiect nou şi inedit.

Semnează petiția “Punem capăt exploatării animalelor sălbatice în circuri”

Tragedia de la Circul Globus a readus în atenția tuturor o problemă veche: suferințele prin care trec animalele în aceste instituții. Normal că nu peste tot sunt tratate urât sau inuman. Însă clar e că ceva trebuie făcut. Am semnat și eu petiția inițiată de Csibi Magor și care a strâns deja peste 50.000 de semnături. Detalii aici.

De ce să te bucuri când bloggerul preferat scrie un advertorial?

Problema asta e tare veche. Sunt o mulțime de cititori care urăsc reclamele făcute de bloggeri, indiferent cum ar fi ele. O poză pe Instagram, un checkin pe Facebook și, mai ales, un advertorial pe blog. Scris frumos, cu poveste, cu lucruri de învățat, cu recomandări sincere. Nu vorbesc de comunicatele de presă copy-paste. DojoBlog explică, pentru a N-a oară, de ce e de bine când bloggerul pe care tu îl iubești câștigă bani de pe urma activității lui. De citit aici.

SeeColors, aplicația care îi ajută pe cei care suferă de discromatopsie

Samsung Electronics a lansat SeeColors – o aplicație completă și sigură de mobil și TV pentru cei care pot suferi de discromatopsie. Astfel, cea mai nouă inovație a companiei Samsung va îmbunătăți calitatea vieții pentru sute de milioane de oameni de pe întregul glob care au Deficiențe de Percepție a Culorilor (CVD) – adică aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume.

Michelle Obama, ultimul interviu la Oprah

E o perioadă tristă pentru cei care au iubit, admirat și respectat familia Obama. O mulțime de clipuri video sunt pe internet și îi emoționeaă și învață pe toți. Am ales pentru voi interviul Primei Doamne cu Oprah. E numai bun de urmărit într-o duminică de iarnă.

Cam atâta pentru săptămâna asta. Spor la citit și … See you next week 🙂

Poate vrei să citești

2 thoughts on “Bune de știut (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.