fbpx

Ultima perioadă a fost una extrem de aglomerată, așa că m-am decis să reunesc într-un articol pe blog câteva experiențe pe care le-am trăit și noutăți pe care ar fi interesant să le știți și voi.

Un altfel de concert de muzică clasică

Alexandru Tomescu a călătorit o lună de zile prin toată țara pentru a cânta în catedrale. Nu doar pentru că îi place la nebunie să facă asta, nu doar pentru a le povesti spectatorilor despre fiecare piesă aleasă, nu doar pentru a ne prezenta munca extraordinară a Anei Munteanu, sand artist.

Turneul Internațional Stradivarius Experience 2.0 a fost despre Casa Enescu din Mihăileni. Fondurile strânse în urma turneului vor ajuta la înființarea Academiei Internatționale de Muzică, un centru cultural de excelenţă pentru studiul muzicii clasice şi al artelor vizuale, implicând si copiii din zona Mihaileni şi oferindu-le şansa de a experimenta și descoperi lumi noi și a-și împlini vise.

muzica clasica

Despre pauzele românilor cu Prigat

O ador pe Dana Rogoz, Digital Diva Of The Year. Pentru că s-a transformat din Abramburica într-o tânără pe care o putem avea drept model de mamă, soție, prietenă, blogger și vector de imagine.

Ea este noua imagine Prigat, iar această veste a venit o dată cu rezultatele unui nou studiu despre rolul pauzelor în rutina românilor şi cum aleg să se bucure de ele. Se pare că majoritatea considerăm momentele de #timeout foarte importante, dar doar 36% reușim să ne bucurăm de ele la muncă. Și atunci ieșim la aer liber și stăm de vorbă cu colegii. Iar în timpul liber ne place să citim și să ne plimbăm. Zici ca m-au descris pe mine! Aș mai adaugă și socializat și uitat la seriale, dar hai să zicem.

prigat_timeout

Am fost la Maratonul Internațional Brașov

Așa cum scriam zilele trecute, m-am dus să alerg 10km prin Brașov. Au fost multe discuții apoi despre organizare. Și recunosc că nu a fost perfectă. Pe mine m-a afectat rău de tot căldura și numărul mic de puncte de hidratare. Înțeleg că pentru cei de la semi și maraton a fost și mai rău.

Însă este un concurs ușor, de relaxare și revenire, pe asfalt, cu multe coborâri care te ajută să prinzi viteză și cu mulți susținători. Nu erau organizați ca în alte orașe sau ca la evenimente mai mari, dar am fost salutați și aplaudați de majoritatea celor care stăteau pe margine sau așteptau să traverseze sau să vină autobuzul. Am primit mai multe zâmbete decât la București. Și le-am mulțumit tuturor politiștilor care opreau circulația pentru noi. Știu cât de greu este să organizezi așa ceva!

brasov maraton

Am aflat top 5 sfaturi de fotografiere cu S7

Am un Samsung S6 de ceva vreme și, recunosc, mă gândesc deja la momentul schimbării. Sunt mereu în urmă cu un an față de lansările lor, dar nu contează. Aș trece la S7 pentru camera mult mai bună, autonomia bateriei și

În cadrul unui workshop organizat de fetele de la The Practice, Vali Bărbulescu ne-a oferit câteva sfaturi de fotografiere cu smartphone-ul nostru:

1. Low Light – declanșarea camerei între respirații (pentru o claritate mai bună, trebuie să apăsăm butonul între respirații, ca să evităm mișcarea, mai ales că datorită tehnologiei Dual Pixel camera asta focusează de 4 ori mai rapid)

2. Compoziția după regula treimii (sprijină telefonul de ceva, selectează zona de focus manual, cotrolează viteza de expunere și valoarea ISO și încadrează subiectul la linia axelor ca și cum ai împărți ecranul în trei părți egale orizontal și vertical)

3. Rezoluția imaginii (să lași rezoluția maximă pentru a putea editar ulterior cu mai mare ușurință și pentru a păstra toate detaliile fotografiei – mai ales dacă ai voie să tragi RAW)

4. Selfie natural (ne facem cam 9 selfie-uri pe săptămână și e bine ca ele să fie naturale, cu lumină bună și o stare de spirit pe care vrem să o transmitem)

5. Portret cu poveste (transmite povestea din spatele portretului, fie că e tristă sau veselă)

sabina_samsung

White Garden Party cu hamburgeri de la bicicletă

Când cei de la Jubile Catering m-au invitat la un White Garden Party in centrul Bucureștiului, mă așteptam la un fel de gală, eveniment mondem, plin de vedete și fitze. Am dat de o curte din povești, cu oameni care zâmbeau și râdeau la trucurile unui magician iscusit, câteva biciclete cu hamburgeri, dulciuri, limonada și salată, muzică bună și … atât.

Dacă vrei să îți impresionezi invitații, poți apela la Hamburger Bike, Ice Cream Bike, Candy Bike, Salad Bar sau Lemonade Bar. Vin la pachet cu specialiști și consultanța necesară.

jubile_catering

Voi ce ați mai făcut?

Poate vrei să citești

One thought on “Ce am mai făcut și aflat zilele astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.