fbpx

Suntem peste 91.000 de bloggeri români, dintre care doar aproximativ 5000 activi în perioada asta (cu cel puțin 1 articol pe săptămână). 

blog

Asta înseamnă peste 100.000 de oameni care se adresează unui public imens. Și pentru a face asta nu e suficient să postezi și atâta. A trecut vremea când erai un super blogger dacă doar scriai. Acum trebuie să fii o persoană cât mai activă în social media, să îți faci comunități online și să ți le întreții, să te promovezi acolo unde este publicul tău țintă și să reacționezi. Comunicarea bidirecțională e din ce in ce mai importantă. Până și cei mai mari bloggeri, care au început prin 2005, și-au dat seama de asta 🙂

Așa că acum trebuie să îți iei un domeniu (sau să postezi pe wordpress, e alegerea ta, depinde de ce planuri de viitor ai), să îți iei o temă gata facută sau personalizată, un hosting decent și adaptat nevoilor tale, să scrii și să te promovezi. Și în tot drumul asta, pot să apară și mici probleme tehnice cu care nu trebuie să te descurci singur. Eu recunosc că nu știu programare și reusesc doar să pun bannere și widget-uri și să mă plimb puțin prin editor. În rest prefer să las specialiștii să își facă treaba.

Acum lucrez la o noua temă a blogului meu. Sper să vă placă și abia aștept feedback-ul vostru. Până atunci, am lucrat puțin la partea tehnică a blogului după ce am descoperit că am probleme cu:

  • title și meta descriptions pentru unele pagini
  • traduceri pentru diverse texte din blog care erau în engleză
  • unele poze se încărcau greu din cauza trecerii de la o temă la alta
  • mici spații în plus pe la titlurile de articole
  • no backup la blog și nevoia de a face update la plugin-uri
  • nu îmi merg datele de conectare pe FTP
  • trebuie să îmi schimb hosting-ul
  • am ințeles că stau bine cu SEO și viteza de încărcare și cu design-ul responsive

Cu o parte dintre aceste probleme am fost ajutată zilele trecute când m-am înscris în campania de sustinere a bloggerilor. Cred ca e o ocazie la care trebuie să apelați, mai ales dacă nu aveți sprijin tehnic sau vă aflați într-un moment de schimbare, ca mine.

So, voi ce probleme aveți cu blogul?

Poate vrei să citești

2 thoughts on “Ce probleme ai cu blogul?

  1. Am lucrat și eu cu ei, mi-au făcut logo-ul. În acest moment, singura problemă serioasă pe care o am este cu hostul, trebuie să îl schimb urgent deoarece serviciile lor lasă de dorit de ceva vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.