Cu ce inlocuim Google Reader?

Stiti deja ca folosesc zilnic Google Reader ca sa citesc blogurile preferate. In total sunt 150 de bloguri de pe care citesc articolele imediat ce au fost postate.

In seara asta, am primit o veste proasta. Google Reader se inchide. Am primit o notificare si m-am intristat instant. Imediat m-am gandit ce fac cu lista stransa in atata timp si cum le urmaresc de acum incolo. Iata declaratia oficiala, de aici:

We launched Google Reader in 2005 in an effort to make it easy for people to discover and keep tabs on their favorite websites. While the product has a loyal following, over the years usage has declined. So, on July 1, 2013, we will retire Google Reader. Users and developers interested in RSS alternatives can export their data, including their subscriptions, with Google Takeout over the course of the next four months.

Bine, bine. Nu a avut succesul scontat, nu a mers cum se asteptau, dar ce facem? Unde ne mutam? Eu am downloadat deja aceea arhiva si am inceput sa caut noi aplicatii. Care sa imi arate la fel, cati abonati am, ce articole s-au postat, sa le pot pune pe citite si necitite, sa fie usor sa te abonezi, sa aiba buton/widget pentru site.

Am gasit o lista cu 3 posibile alternative gratis, pentru web, aici, dar nu am folosit niciuna pana acum. Daca voi da, nu ezitati sa ne impartasiti experienta voastra.

1. Feedly – e recomandat ca cel mai bun inlocuitor (plus optiuni de share peste tot si “Save for later”) si au deja un post pe blog despre cum sa te transferi la ei!

2. Taptu – foarte costumizabil

3. Pulse – dureaza ceva sa il setezi, dar merge super

Alte sugestii mai sunt aici, plus ce sa faci cu arhiva aia, dupa ce o downloadezi de pe Google Takeout.

Astept sugestii in comentarii. Sa fie utile si pentru mine si pentru voi. Poate e momentul ca un antreprenor roman sa se trezeasca…

UPDATE

Astazi, 2 iulie 2013, cu un lag de cateva ore, Google Reader si-a luat la revedere! Eu am ramas cu Digg Reader. Voi?

 

21 Comments

  1. pierre

    C’est moi. Ca va?

    Bla bla bla

  2. Legat de alte programe, habar n-am. Io ma abonez prin mail, cand sunt acasa am messul deschis si primesc mail cand cineva posteaza. Nu ma complic cu programe ajutatoare.

    Apropo, de curiozitate: blogul meu era printre cele 150? :p

    • Nu imi permit, pe langa zecile de mailuri primite zilnic si sa primesc si de la toate aceste bloguri. Nope, ca la tine aflu instant pe Facebook ce ai postat 🙂

  3. Pe mine ma bate gandul sa-mi pun feed-uril intr-un subdomeniu pe blog. Nu prea imi mai place sa stau cu mana intinsa pe la altii.

  4. @Tudor, e o idee bună. Mersi că ai zis-o!

    Eu m-am obişnuit să folosesc FeedDemon, o aplicaţie desktop care se sincronizează Google Reader. Acum să văd dacă vor face în aşa fel încât să se sincronizeze şi cu altceva. Sau poate găsesc eu altă aplicaţie…

    • Eu cred ca incerc Feedly ca prea zic toti de asta. Daca as stii sa fac si eu ce zice Tudor … 🙂

  5. Trist, este canalul meu preferat de a obtine informatii, iar acum asa o stire 🙁

  6. super super…sugestiile tale, ideea ca google reader se inchide m-a cam blocat in dimineata asta 🙁

  7. Feedly.. Migrarea a fost rapida, iar interfata arata bine. Nevoile mele, din acest punct de vedere, au fost satisfacute. Bye G reader

  8. Feedly clar. Imi place addon-ul de browser si ca il am pe toate device-urile. Pe iPad e superb! 🙂 Il folosesc chiar mai mult decat Flipboard.

  9. chiar acum testez feedly. iti comentez din preview si sunt curioasa daca merge. sunt de-a dreptul indurerata de moartea Google Reader-ului 🙁

    • L=au incercat deja multi si cica e super ok!

    • Eu sunt curios daca cei de la Feedly se asteptau la influxul de utilizatori si daca le vor rezista serverele (acum, zilele astea, ca pe termen lung se rezolva)

  10. mie nu mi-a placut Readerul, asa ca am folosit numai feedly 🙂

  11. oo multumesc! chiar imi prinde bine articolul asta, ca am tot cautat si eu o varianta, dar nimic ce sa imi chiar placa. O sa incerc Feedly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.