fbpx

Va povesteam aici cateva lucruri despre Pinterest si prima campanie din Romania pe aceasta noua retea sociala, din care am facut parte. Astazi vreau sa va spun cateva lucruri despre modul in care am ajuns eu sa folosesc Pinterest.

La inceput l-am privit ca pe un news feed doar cu poze. Bun, o galerie de imagini care spun ceva despre cel care le-a pin-uit. Interesant, plus ca sectiunea de poze de pe orice retea sociala este la mare cautare in ultimul timp. Toate studiile arata ca utilizatorii reactioneaza mult mai bine la o poza decat la un simplu text.

Mi-am facut cont de curiozitate si pentru ca mi-am dat seama din prima ca o sa aiba succes la noi si va veni momentul in care companiile vor intra, isi vor face conturi si vor incepe campaniile. In plus, cred ca orice om care lucreaza in Social Media trebuie sa testeze retelele sociale care au succes la el in tara.

Contul meu de Pinterest este un fel de agregator de bookmarks

Mi-am facut cont pe Pinterest la inceputul lui martie, nu am facut ceva special ca sa strang followers ci s-au adunat din prietenii de pe alte retele sociale. Si iata cateva cifre personale:

– 372 followers pe tot contul si 219 following

– 6 boards si 97 pins

– board “Learn” – cu grafice si imagini legate de social media in general, 506 followers

– board “Blog” – poze din articolele de pe blog, 604 followers

– board “Want!”- poze cu imagini care reprezinta lucruri pe care mi-ar placea sa le am (aici a fost si campania Coriolan), 609 followers

– board “Facts” – citate inspirationale in general, 637 followers

– board “Believe” – imagini, fraze, citate in care cred, 729 followers

– board “Love brands” – branduri care imi plac, 727 followers

Concluziile mele pana acum

Incepe sa se umple si Pinterest de poze cu pisici 🙂 In rest, graficele legate de social media si pozele cu citate merg cel mai bine in acest moment la noi (ca si pe Facebook din ce am observat). Ca trafic nu pot sa spun ca genereaza inca ceva care sa fie bagat in seama, cu toate ca am inteles ca la nivel international incepe sa conteze si din punctul asta de vedere.

Eu mi-am dat seama ca folosesc Pinterest ca un fel de agregator de bookmarks, mai ales pe partea de social media. De fiecare data cand dau de un articol interesant, cu grafice, informatii, studii etc si nu am timp sa il citesc in acel moment, il pun in boardul Learn si il citesc cand pot. Si nu prea mai fac asta pe Facebook, ceea ce nu cred ca e neaparat de bine, de aceea voi repara aceasta scapare.

Si ca o ultima observatie, daca la inceput dadeam follow all pins la toti prietenii mei, acum am inceput sa dau unfollow la boarduri care nu ma intereseaza si sa fiu mai selectiva. Altfel risc ca atunci cand intru pe site sa dau de o multime de poze irelevante si sa pierd fix ce ma intereseaza.

Nu ezitati sa va faceti cont pe Pinterest si sa folositi butonul Pin It. Si pentru cei cu blog, nu strica un buton de “Follow me on Pinterest” postat alaturi de celelalte widgeturi de retele sociale.

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.