fbpx

Mă urc în mașină. Întîrziasem câteva minute pentru că am pierdut liftul de N ori. Așa e când stai la etajul 9 și se fac lucrări în bloc. Politicos, șoferul îmi zâmbește și pornim.

Apar celebrele, deja, probleme cu aplicația. Acum mergem pe Google, că Waze dă erori, aplicația îl ocolește mereu, mă roagă să îi spun eu pe unde să meargă. Perfect, nu am o problemă cu asta dacă știu drumul.  Îmi oferă apă, mă întreabă de curent, se plânge iar de aplicație și îi taie unu fața. Un taximetrist de pe banda 1 direct pe 3, prin fața tuturor, fără semnalizare, fără nimic. Are reflexe impecabile, evită fără ca eu să simt și se pornește:

– Haideți să vă spun ceva sincer. Eu am făcut 40 de ani taximetrie. Și, dacă ar fi să nu se mai dea șpăgi și să aibă toți carnet pe bune, jumătate ar dispărea. Nu se poate așa ceva, unii sunt criminali pe roți, vă spun.

– Pâi și cum ați ajuns să faceți Uber?

– Din cauza statului român. 

– Wow, cum așa?

– Păi în decembrie am decis că nu mai pot și mi-am depus actele de pensionare.  Când a venit decizia, a fost așa o cădere de la etajul 60 la parter. Pentru că după o viață de muncă, să ai pensie de 700 de lei nu cred că e normal. Dar ce să fac? Să stau în casă și să mă plâng? Așa că aveam mașina asta personală și am fost nevoit să o scot ca să pot supraviețui.

– Păi și merge? Vă este ok?

– Domnișoară, trăiesc. Uber nu e un serviciu full-time, nu pentru mine la vârsta asta. Însă este un buget în plus care mă ajută. Acum că au și băgat faza aia cu cardul de benzină și nu mai plătești pe loc ci la final de lună îți scade, rămâi din 100 de lei cu 40 de lei pe zi, să zicem. Și nu mai e cum era pe vremuri, că se îmbogățeau oamenii.

– Și ce părere aveți de protestele împotriva Uber, a celor de la taxi?

Suntem toți oameni și uneori uităm asta. Cred că ăștia trebuie să facă ceva să fie 100% legali, e adevărat, dar nici ceilalți nu ar trebui să se comporte ca niște animale. Că până la urmă există niște motive pentru care oamenii ne aleg pe noi, nu?

– Vă mulțumesc pentru drum și vă doresc o zi frumoasă!

5 stele, mulțumită și sper să îl mai întâlnesc. 

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.