fbpx

E Google responsabil pentru sugestiile oferite?

Am vazut zilele trecute o stire pe net si mi-a ridicat un mare semn de intrebare. Si pentru ca nu ma consider experta, vreau sa va intreb pe voi. Dar intai sa va spun despre ce este vorba.

Faptele pe scurt

Fosta prima doamna a Germaniei, Bettina Wulff, vrea sa dea in judecata Google. Motivul: cand ii cauti numele (pe .com sau .de), sugestiile oferite de motorul de cautare sunt de prostituata si dama de companie.

Zvonurile legate de faptul ca fosta prima doamna ar fi avut o astfel de ocupatie inainte de-a se casatori cu Christian Wulff au aparut in 2010, cu cateva zile inainte de alegerile prezidentiale. Tocmai pentru ca au fost foarte multe cautari cu acesti termeni, Google a creat o asociere automata.

Wulff pretinde ca Google sa fie obligat prin lege sa scoata cuvintele asociate cu numele ei la cautarile de pe internet.

E sau nu Google vinovat?

Acum va intreb pe voi. Are Google o vina pentru aceste rezultate si sugestii? Pana la urma ce face el tine de matematica, de niste algoritmi. Nu e ca si cum o persoana de acolo si-a propus sa o discrediteze pe doamna Wulff si a setat aceste sugestii.

Am mai auzit cazuri in care Google a fost fortat sa scoata anumite imagini, pagini, rezultate. As fi curioasa in ce conditii se intampla asta si ce parere aveti de acest caz, in particular.

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

3 thoughts on “E Google responsabil pentru sugestiile oferite?

  1. Google poate modera, dar nimic mai mult. Algoritmul face asta automat. Ca sa ajunga unele keyword-uri la sugestii trebuie facuta o capmanie de promovare a acestor keyword-uri si sunt necesare si cautarile oamenilor.
    Concluzie: Nu este Google vinovat. Exista o agentie care a facut o campanie special pentru asa ceva. Bettina Wulff ar trebui sa caute site-urile care promoveaza aceste keyword-uri, apoi agentia care promoveaza acele site-uri si gata. A aflat vinovatul.

  2. Tinand cont ca procesul a ajuns in media … tot mai multe site`uri si blog`uri o sa preia aceasta stire ..acest lucru o sa intareasca aceste sugestii 🙂

    Sunt “vinovate” toate site`urile care au preluat stirea initiala … si apoi userii care au cautat mai multe detalii…

    ps .. c`mon captcha?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.