fbpx

Lecții învățate după 17 ore pe tren

Săptămâna asta am fost plecată la Târgu Mureș la Convenția WeddingStaff 2017. Iar m-a chemat Daniel Chindea să vorbesc despre social media în fața a zeci de fotografi de nuntă. 

O să mă întrebați următoarele:

 • de ce nu ai mers cu mașina până acolo?
 • de ce ai ales tren de zi, ca să nu ai cușetă să dormi?
 • de ce nu ai mers cu avionul până undeva și apoi tren sau mașină?
 • ești nebună?

Am primit toate aceste întrebări minim de 2 ori pe zi. Răspunsul la toate e foarte simplu: am rău de mașină, trebuie să mergi încet și cu grijă cu mine, am și mai mare rău de avion, niciun șofer nu are de ce  să facă 6 ore pe drum cu mine cât ar putea să facă 5 ore. Plus, nu e așa de rău cu trenul aprox 8 ore și jumătate dus și la fel la întoarcere.

De aceea m-am decis să scriu câteva lecții pe care le-am învățat în aceste 17 ore, și de bine și de rău, sigur că da:

 • mănâncă bine înainte și ia la tine și mâncare și băutură pentru că nu trece nimeni prin tren să vândă ceva și când sunt opriri mai lungi vei uita să cobori să își iei
 • dacă ai cum, cumpără bilet la clasa I pentru că diferența este una foarte mare (ai și prize, e și curat la baie, spațiu mai mult la picioare, aer condiționat etc)
 • pregătește-te pentru un drum lung în care te vrei plictisi groaznic dacă nu ai laptop, tabletă, net pe telefon, baterii externe, cărți etc
 • ai abonament la Netflix? Perfect! Descarcă-ți de acasă seriale și filme și o să vezi cât de repede trece timpul
 • folosește timpul ăsta ca să lucrezi și să faci fix lucrurile alea de care nu ai timp niciodată (mailuri, prezentări, articole pe blog, ascultat vloguri, citit articole de pe bloguri etc)
 • ia la tine șervețele uscate, ca să nu ai surprize când mergi la baie
 • nu strică să iei o pernă sau pur și simplu ceva moale de pus la spate, că o să înțepenești dacă te sprijini pe mânerele scaunelor
 • uite-te pe geam! vei descoperi #romaniafrumoasa, plină de cai, vaci, oi, pisici, munți superbi, poduri, lacuri și momente speciale (P.S. la o distanță așa mare sigur prinzi și apusul)
 • profită de timpul pe care îl ai pentru a dat telefoanele cu care ești dator de mult și sună pe cei care s-ar bucura enorm să îți audă vocea

Am avut noroc. De parteneri de drum de treabă, de peisaje de vis, de multă liniște, de lipsa întârzierilor și, mai ales, de mult net și spațiu ca să mă înșir cu laptopul și să îmi fac de cap. Aș mai repeta figura? Sigur că da! 

 

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

2 thoughts on “Lecții învățate după 17 ore pe tren

 1. Eu am mers de multe ori cu trenul prin tara si imi place ff mult. Sunt locuri minunate in care ajungi doar cu masina si e mare pacat pentru cei care nu au masina, dar cu trenul descoperi drumuri si locuri interesante.
  si da…. cls I este ff diferita de cls. a II a la tren… Nu am ajuns la Tg Mures, dar am ajuns cu trenul la Oradea, Cluj, Satu Mare, Timisoara (distante mari) dar si in alte zone.
  Si in afara am mers cu trenul dar nu mi s-a parut atat de frumos ca la noi….
  o zi minunata
  Geo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.