fbpx

Mai țineți minte replica super cunoscută “Eu Tarzan, tu Jane” din 1932? Știați că nu există în film și a intrat în limbajul uzual chiar dacă nu este reală? Și totuși mulți au reținut-o așa.

Mi-am adus aminte de discuția asta fix când m-am decis să scriu despre cel mai nou film “The legend of Tarzan”, care este deja în cinematografele din România. O să mă întrebați care este legătura. Așa cum acolo s-a reținut greșit o replică, sper ca aici să nu creadă lumea că ăsta e filmul lui Alexander Skarsgård. Chiar dacă pentru mulți e primul rol important în care îl putem vedea (dacă nu ne uităm la “True Blood”), e cinstit să recunoaștem că acesta este filmul lui Samuel L. Jackson. Normal că asta e părerea mea, de aceea o și scriu aici.

tarzan

George Washington Williams (Samuel L. Jackson) nu știe toată povestea lui Tarzan și a lui Jane (interpretată de frumoasa Margot Robbie) așa că felul în care el le descoperă lumea în care au crescut este cu atât mai fascinant. Fără el filmului i-ar fi lipsit sarea și piperul sau cireașa din vârful tortului. Mai ales că se inspiră din viața reală în care a fost un mare scriitor, avocat, preot, soldat și parte din istoria negrilor din secolul 19. Mimică, gestică, reacții, replici, umor, ironii … îl vrei ca prieten, frate, tată și prieten de nădejde.

Filmul este centrat pe aventura celor trei și modul în care încearcă să își salveze poporul. Impresionează prin vizualuri, elementele speciale, coloana sonoră și animalele CGI. Acestea chiar fac deliciul oricărui spectator, în special în scenele de final. Dacă nu te atrage filmul ca poveste, decorurile amazoniene sigur o vor face. Mai ales că sunt mai reușite decât unele personaje sau scene.

Vă recomand să îl vedeți pentru o seară în care vă amintiți de copilărie și credeți iarăși în povești frumoase.

„He is no normal man. He was thought to be an evil spirit, a ghost in the trees. They speak of his power over the animals in the jungle. Because his spirit came from them, he understood them and learned to conquer them.

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.