fbpx

Răcită cobză, într-o stare pe ce nu o doresc nimănui, pe drum spre muncă, m-am trezit și am reușit să zâmbesc privind atentă la ce se întâmplă în jurul meu. 

momente

O fată traversează strada în viteză. Un băiat o vede de pe partea celalaltă și se ascunde după un magazin de ziare. Când ea trece, sare de acolo în spatele ei, o ia în brațe și o pupă pe obraz. Ea se sperie, râde și îl sărută.

Jos la metrou e patiseria unde se opresc foarte mulți. Un cuplu de bătrâni stă la coadă și își așteaptă rândul. Ea se uită la el și îi curăță scamele de pe palton. Apoi îi aranjează pălăria. El zâmbește.

Alerg să prind metroul. În spatele meu e o altă față, cu ochii în telefon. O strig să urce repede că se închid ușile. Îmi mulțumește și continuă să trimită inimioare pe chat-ul de la Facebook.

Pe scările rulante de la Unirii. În spatele meu se aude un râset de copil mic. E o fetiță care râde și bate din palme, îi plac scările. Bunica și mama mă observă că mă uit la ea și zâmbesc.

Pe scările de la metrou, de la Hanul lui Manuc, e o bătrânică frumoasă foc, se chinuie să coboare. Are un cadru după ea și coboară scară cu scară. Sunt singura care se oprește să încerce să o ajute. Refuză și îmi urează multă sănătate și fericire.

În stația de autobuz e parcată o mașină de poliție și domnul polițist stă lângă mașină și urmărește circulația. Apare un bărbat lângă el, îl bate pe umăr și îl imbrățișează. Sunt prieteni vechi.

Ajung la muncă și îl găsesc pe Daniel, cățelul de pe stradă, așteptându-mă și dând din coadă. Hai că poate îmi trece și răceala … zilele astea 🙂

Poate vrei să citești

7 thoughts on “Momente

  1. Un articol scris frumos si plin de adevaruri. Mi-a placut cum ai asternut pe hartie ceea ce se intampla in fiecare zi in jurul dar prea putin observa asa ceva.
    Si eu, pe drumul spre locul de munca, nu e prea departe de casa, imi place sa observ tot ce ma inconjoara (de la aceeasi persoana care plimba catelul la prima ora-un Labrador foarte dragut care merge agale dupa stapan, pana la vrabiuta care ciripeste si topaie pe trotuar sau porumbelul care incearca sa mearga mai repede decat mine pentru a nu-l calca). Sunt momente in viata pe care le pierdem din cauza stresului, a aglomeratiei, a vietii prea incarcate cu mii de treburi.
    o zi superba si bravo pentru articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.