fbpx

Nelu Cornovac: „Cofetăria este o artă, nu se învață, ea se fură”

Finalul de an m-a găsit mai aproape ca niciodată de familie. Am fost la Buzău să îmi vizitez unchiul și mătușa la Cofetaria Cornovac și, cu ocazia asta, mi-am amintit de ce spun mereu că sunt părinții mei.

Iar în timp ce eram la ei, făcându-mi de cap cu marțipanul roșu cu care decoram frunzulițe pentru torturi (Doamne, ce muncă migăloasă și cât durează ….), a venit Cosmin de la Reporterul Buzoian pe la ei. Își dorea de mult timp să îi ia un interviu lui Nelu și iată că fix acum, pe 28 decembrie seara, au găsit timp pentru asta. De ce? Pentru că Nelu e în cafenea, alături de Nicoleta și cei 30 de angajați, de la 8 dimineța până pe la ora 22. În fiecare zi, fără pauze, fără concedii, fără timp liber. Pentru că așa au ales să construiască o super cofetărie, iubită, apreciată și respectată de peste 11 ani.

Și pentru că am aflat și eu lucruri noi și interesante din interviul publicat deja, m-am gândit să notez și aici câteva idei și apoi să vă îndemn, cu drag, să citiți materialul integral:

  • înainte era un laborator de muștar unde am lucrat mult timp să pun capace și etichete
  • acum 11 ani s-a lansat Cofetăria Cornovac, cu prăjituri după rețetele bunicii mele
  • bunica mea a vândut înghețată în centru (Doamne, ce mi-ar fi plăcut să o cunosc mai bine …)
  • Nelu și-a început cariera de cofetar la 14-15 ani și a fost bucătar în armată (mi se pare incredibil asta)
  • “Omul are atât cât dorește. Eșuezi doar dacă nu își dorești suficient”
  • a avut șansa să lucreze în Germania la firma Neckerman

Articolul complet – Fascinanta poveste a lui Nelu Cornovac, omul care a construit la Buzău un imperiu dulce 🙂

Fotografiile din acest articol sunt făcute de mine cu Huawei Mate 10 Pro, pe care îl am în teste o perioadă și este deja viitorul telefon al lui CelDrag. Cu impresii complete despre el voi reveni într-un alt articol, anul viitor. 

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.