fbpx

Am gasit aseara un post pe Facebook care m-a lasat muta. Nu am avut ce comenta. Am citit trista, amarata, constienta de cata dreptate e in cuvintele alea si … m-am simtit mica de tot.

Asa ca tot ce pot face acum e sa vi-l ofer si voua aici, sa il cititi si poate sa reactionati, cum stiti voi mai bine. Eu asa am stiut, postand mesajul aici. Este scris de Isabela Baxan, apare aici si are 3245 share si 1820 like-uri in 3 zile.

NU DISTRIBUITI MAI DEPARTE CA NU INTERESEAZA PE NIMENI:

Am luat aur la Olimpiada Internaţională de Mate!!!

Aşa, şi?!

Sunt vreo şase. Cinci băieţi si-o fată. Doi dintre ei au benoacle. “Feţe de tocilari”, aşa gîndeşte lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-ăia de au 15-şpe milioane de lei vechi si halesc conserve în deplasările peste graniţă, ca să pună deoparte diurna şi s-o utilizeze la “trei stele”, ultra-all inclusive, în Grecia, alături de soţia sa, o “mîhnită” de profă de biologie.

La aeroport nu-i bagă nimeni în seamă, dar deasupra capului, unul dintre dascăli ţine o tăblie pe care scrie:“România”. Aeroportul se întrebă: “Ce e, mă, cu amărîţii ăştia?” Au nişte tricouri galbene pe ei, iar la gît le atîrnă medalii. La unii, de aur. “Dacă sînt sportivi, de ce nu e ciorchinele de camere TV pe ei?” continuă întrebările. Aaaa, uite, au şi-un steag. Un tricolor! Cînd îl afişează, o fac cu mîndrie. “Bă, esti nebun?! Ăştia chiar mai cred în chestia asta cu reprezentarea cu cinste a ţării, cu… Cine sînt?” Da, chiar aşa, cine sînt de nu-i bagă nimeni în seamă, în afară de rude?

1. Omer Cerrahoglu – Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu’, din Baia Mare. Avea 14 ani cand cucerea prima medalie de aur, la Bremen , Germania , în 2009. N-a vrut să dezamăgească, aşa că acum a venit tot cu cel mai preţios metal la gît.

2. Radu Bumbăcea – Fără benoacle. A luat – culmea nesimţirii! – BAC-ul, la “Tudor Vianu”, in Bucureşti. Aur la Amsterdam şi în Kazahstan. Adoră literatura, ştiinţele si-a fost, deja, acceptat la Cambridge . Pentru cei care n-au timp să caute pe Google, băieţii de aici au pornit la drum Universitatea în 1209, cam pe vremea cînd noi ne apucam de cnezate si voievodate.

3. Ioana Tamaş – la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate. Singura fată din lot – fără nici o legătură cu fotbalistul! De cînd era în şcoala generală, la Nr. 79, rupea pe matematică. În primăvară a primit premiul “Laurenţiu Panaitopol” pentru întreaga activitate de olimpic pe parcursul şcolii! “Poftiiiim???!!! N-are nici 20-j de ani şi primeşte diplome pentru “întreaga activitate”?! A, şi ea are benoacle. Unii poartă ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wii. Ei, pentru c-au citit prea multe cărţi.

4. Tavi Drăgoi – E pasionat de chitară, informatică şi electronică. A luat doar “argint”, dar a fost acceptat, deja, la Harvard! Completare. “Harvard” desemnează o Universitate din SUA, fondată la 1636, cu 140 înainte ca americanii să se pună pe făurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleţi care au luat premiul Nobel la diferite discipline!

5. Alt benoclist, Fane (Ştefan) Spătaru, from Alexandria – atenţie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt! S-a”încălzit” pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur. Acum a coborît o treaptă, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are şanse.

6. Fane (Ştefan) Ivanovici – Vine din Bacău . Cei mai buni prieteni ai lui? Newton, L’Hospital, Gauss…

7. Radu Gologan – e coordonatorul. Prof în Poli, în Bucuresti. 10 ani ca preşedinte al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică.40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărţi, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenţi din Rusia, Franţa, SUA, Germania .

În concluzie, nişte tocilari! Iată Delegatia României participantă la Olimpiada Internaţională de Matematică. Locul 1 pe Europa şi locul 10 în lume (din 100 de ţări, într-un clasament neoficial). Două medalii de aur luate în Argentina , la Mar del Plata, la cea de-a 53-a ediţie. Pe cine interesează, însă, o astfel de ştire? În ţară avem 120.000 de nebacalaureaţi. “Pacyno” se dă cu gel cînd merge să afle rezultatele la BAC. La Iaşi , de trei ani, la acelaşi liceu, NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre nişte puşti de 16-18 ani care uimesc lumea! Gata, şi aşa povestea e cam lungă…

Apropo, aţi aflat că nea Gigi (asta vara) s-a suit pe maşină şi-a dirijat circulaţia, la trei dimineaţa, în Mamaia? Sau ca Salam si Adrian Copilu’ Minune au mai multi fani (si ai multi bani) decat aveau George Enescu, Eminescu si Brancusi, la un loc?!
‘BRAVOS NATIUNE, HALAL POPOR ! PRIVITI EROIC LA TELEVIZOR!”

Oare mai e ceva de spus? Nu va vine sa puneti capul in pamant si sa taceti? Mie da! Mi-e rusine …

Poate vrei să citești

11 thoughts on “Nu dati mai departe, nu intereseaza pe nimeni!

 1. Prestigiosul The Economist a descoperit ca Romania are dublu peste media europeana in ceea ce priveste copiii supra-dotati. Scoala romaneasca nu produce tampiti, pur si simplu a incetat sa produca sistematic cetateni, caci inteligenta nu este alterata (inca) de modul cum functioneaza sistemul. Cu un pic de inspiratie si vointa, am iesi din aceasta zona gri a istoriei contemporane.

 2. Sabina, lucrurile nu stau chiar asa. Gologan sub nicio forma nu traieste cu 15 milioane, cum nici ceilalti coordonatori nu o fac. Dimpotriva, traiesc mult mai bine decat media romanilor, una dintre activitatile lor suplimentare, prestarea de meditatii, aducandu-le venituri frumoase. Accept ca putem deplange soarta unei profesoare “amarate” de biologie (desi sunt desturi doritori de admitere la medicina) dar sa nu jelim profesorii de matematica. Nici macar pe cei de liceu.
  Ca nu e televiziunea pe ei, e normal, nu genereaza rating, nu e rea vointa, asta este nivelul consumatorului de tv. Si din nou, nu e vina nimanui ca el, consumatorul, are nevoie de Gigi, Capatos si Salam.
  In final, felictari copiilor. Dar nici pe ei nu-i compatimesc. In 2 ani au scapat de premiile mizere acordate de stat si vor merge acolo unde vor castiga intr-un an cat va castiga Pacyno in 10 vieti.
  Cam asta, pacat ca doamna Baxan nu permite comentariile (un monolog e sigur mai usor de abordat).
  Aaaa, si inca ceva, locul 10 in lume la matematica nu e o mare performanta (putem spre exemplu sa ne uitam la ce nume ne preced) lucru de altfel recunoscut chiar de componentii lotului.

 3. Eu cred ca au fost cativa formatori de opinie care au privit obtuz si au avut un anume interes in a spune si a demonstra (mai mult sau mai putin reusit) ca scoala roamaneasca e slaba calitativ. In opinia mea, totul tine de interesele si prioritatile fiecarei comunitati locale in parte. Acolo unde scoala nu e o prioritate stim cu totii la ce se ajunge si la ce se poate intampla in viitor. Cred ca nimeni nu are interes sa aloce resurse care vor fi recuperate ulterior pe termen lung din investitiile in scolile din comuna sau orasul sau.

 4. Nu am de comentat decat un lucru : S-AU NASCUT IN TARA GRESITA !! Daca o fi existand vreo forma de Dumnezeu sau alta energie creatoare…..atunci cu siguranta SI-A BATUT JOC IN ULTIMUL HAL DE ANUMITI OAMENI DIN ROMANIA, FACANDU-I SA SE NASCA INTR-O TARA JALNICA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.