fbpx

Nu există “eu nu fac politică”

Episodul 169 din mini-vlogul #3minutepezi –  din punctul meu de vedere nu există “eu nu fac politică”. Toți facem. Pentru că dacă nu, vor face cei care fură doar pentru că pot și sunt lăsați.

Asta e ideea principală a vlogului de astăzi. Ideea mi-a venit de la faptul că în SUA sunt pe 6 noiembrie alegeri și comunitatea este super încurajată să meargă la vot și chiar înțelege cât de important este gestul lor. De ce? Pentru că dacă toți îl luăm pe NU în brațe, doar pentru că nu ne pricepem sau avem impresia că nu ne afectează, ce se va întâmpla?

Vă spun eu! Vor face politică alții. Fix ăia pe care îi votează alții. Nu tu. Că tu nu te pricepi și tu stai acasă. Și când pe Facebook se discută despre asta tu te duci pe Instagram la floricele. Când pe stradă se strâng semnături tu treci pe lângă. Pentru că te interesează, dar să facă alții.

De ce sunt atâția în politică care fură? Care fac legile fix cum vor ei? Care decid soarta a milioane de oameni? Pentru că ei au avut tupeul să spună “eu fac politică” și pentru că au fost lăsați. Un articol genial pe tema asta, aici!

P.S. vlog filmat cu Huawei Mate 20 Pro 🙂

SUBSCRIBE 

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

One thought on “Nu există “eu nu fac politică”

  1. 6 Noiembrie.

    În rest, pare a fi o chestiune de educație, care ar trebui alimentată încă de pe băncile școlii… În fine, sunt multe școli ce și-au făcut bănci din scândurile WC-ului, iar acum se treabă-n ploaie, dar aici vorbesc despre un caz ideal, nu despre unul general. Dacă implicațiile absenteismului la viața politică nu-s predate-n timpul școlii, le vom învăța vrând-nevrând în timpul vieții, atunci când ne vom lovi de efecte și vom începe, la un moment dat, să ne-ntrebăm și despre cauze. Istoric, cam aici suntem, cu bune și rele, trecutul nu prea-l putem schimba, așa că hai să vedem ce urmează 🙂 Iar implicare politică nu se referă, din ce-nțeleg, doar la a vota și-atât, ci presupune și o asumare a votului prin reacții și acțiuni conforme contextului. Știu, ce-i numit politică pe la noi acum și e făcut de partidele vechi, nu-i politică, ci mafie, dar noi, așa naivi, știm cam ce ne-am dori de la noi, și ce și-ar dori alții de la noi, dac-am fi la putere, așa că ne știm drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.