fbpx

Dupa ce ieri am aflat ca cea mai buna asistenta medicala din Anglia este romanca, astazi am descoperit o stire din noiembrie 2014, dar care merita mentionata oricand.

Pictorul Adrian Ghenie, reprezentant al noului val al artei vizuale romanesti, se afla pe primul loc intr-un top al celor mai tranzactionati si apreciati artisti din lume In 2014.

646x404

Este pentru prima data cand un artist roman se claseaza pe primul loc intr-un astfel de top, prin punerea in vanzare de catre colectionari si galerii a 10 lucrari ce poarta semnatura sa, conform topului realizat de site-ul artnet.com.

Cateva exemple de cifre cu care se vand tablourile sale: “The Fake Rotko” cu suma de 1,778 milioane de euro,  “Blue Rain” adjudecat pentru suma de 650.000 de euro, “Regele” a fost vandut la o licitatie din iunie 2013, de la Londra, cu 212.238 de euro, “Dr. Mengele 2” a fost vandut pentru 140.747 de euro si “Duchamp’s Funeral” a fost cumparat pentru suma de 1.285.300 de euro.

In luna iunie, The Independent, una dintre cele mai prestigioase publicatii britanice, l-a elogiat pe artistul roman Adrian Ghenie, considerat un reprezentant al noului val al artei vizuale romanesti. Potrivit The Independent, picturile lui Adrian Ghenie sunt expresive in modul de realizare. Acesta alege sa nu utilizeze instrumente traditionale, optand In realizarea lucrarilor sale pentru un cutit de paleta si pentru stencil. Nu se vede pe nicaieri in studioul sau vreo pensula.

Din noiembrie, cand s-a anuntat marea veste, Adrian nu s-a oprit deloc din pictat, iar proiectul sau, “Adrian Ghenie – Darwin’s Room” va reprezenta Romania la cea de-a 56-a editie a Expozitiei Internationale de Arta – La Biennale di Venezia, un eveniment care se va desfasura intre 9 mai si 22 noiembrie

Adrian-Ghenie-Pace-AM-12

Mai multe despre opera lui si despre reusitele sale, puteti afla direct de pe Mediafax si eu multumesc Luminita Balaban, ca de la ea am aflat vestea.

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.