fbpx

A cincea parte din franciza “Piratii din Caraibe”, este un pas înainte față de partea a 4-a. Dar, ca la toate seriile de filme, dacă e să comparăm cu cea mai bună din ele, după părerea mea, aceasta a fost prima, cea de acum 14 ani.

piratii din caraibe 5

Filmul despre Răzbunarea lui Salazar este foarte reușit pe partea de efecte vizuale, grație în mare parte băieților de la LucasArts care au muncit destul de mult, dar cu un rezultat surprinzător de bun, Au făcut cât mai reale cele mai mici aspecte, chiar și unele scene pe care nu le-am crezut posibile în lumea asta. Bravo lor și, de asemenea, ceea ce mi-a plăcut mereu la filmele cu pirați sunt costumele care și de această dată au fost foarte bine realizate.

Dar nu de aceea mă uit la seriile cu Pirații, Nu datorită bătăliilor navale sau a monștrilor care merg pe apă, ci pur și simplu din motivul cu numele Căpitanul Jack Sparrow, care din păcate a avut un rol mai secundar de data asta, după părerea mea. Mă așteptam să fie ceva mai captivant sau prezent, singurele lucruri pe care le-am observat sunt că mai mereu era beat, dar nu cum îl știm noi, ci beat la modul “where did all the rum go”. Dar asta nu l-a oprit să mă facă să râd în hohote o bună parte din film. Iar pentru unii a fost o bucurie faptul că nu a mai fost el în centru mereu. Normal, depinde de gusturi 🙂

În fine, personajul negativ a fost bun, dar parcă nu îmi lasă nimic cu care să îl țin minte să se fi întipărit acolo bine în lista de personaje negative. Noroc că e Javier Bardem care oricum mereu impresionează. Aici se putea și mai mult, clar. În film vor mai apărea personaje îndrăgite din primele părți, dar ei nu sunt focusul principal al poveștii. Nici măcar Sir Paul McCartney care are un cameo special, marcând, astfel, debutul său într-un film de lungmetraj.

Dacă vreți să vedeți încă o serie bunicică din legenda căpitanului Jack, vă sugerez să mergeți de pe 25 mai să vedeți filmul în IMAX la Cinema City din Afi Palace București, merită cele 2 ore și 9 minute.

Neapărat să stați până la final, adică finalul finalului, după tot genericul și listele interminabile cu toți care au mânuit o piatră în film, veți mai avea 1 minut de secvențe care sigur vă vor interesa. Cu plăcere 🙂

Poate vrei să citești

One thought on “Pirații din Caraibe 5 – oare ce mai urmează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.