fbpx

Sper de mult la un laptop nou. Pentru de cam un an nu mai era ok cu cel pe care il aveam si viteza cu care sunt obisnuita sa lucrez era mult incetinita. De aici nervi, sters, timp pierdut, documente pierdute etc …

Si iata ca astazi pot spune gata. Acesta este primul articol de pe noul meu laptop, un Acer Aspire. Pentru cine vrea sa stie detalii tehnice despre el, gaseste aici. Eu nu ma descurc sa spun decat ca are un procesor Intel Core i7, diagonala de 15.6, 6GB si cam atata. E mare, negru, are tastatura numerica (nu am mai avut laptop asa), cam greu pentru mine si se misca super repede. Nu imi vine sa cred ce viteza are. Am uitat cum e sa am 20 de tab-uri deschise si sa fie ok.

Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa aleg ce e mai bun, raspunzand in peste 30 de comentarii apelului meu. Am invatat multe de la voi si iata ca am pornit de la ceva simplu de pana in 20 de mil, am ajuns la un mic avion de 27 mil (pentru mine e clar super tare). Si celor de pe Facebook, unde s-au iscat o multime de discutii.

Am avut parte de “experti” si experti. Nu reusesti sa pui 2 barbati unul langa altul si sa nu se certe pe aceasta tema si sa nu te faca pe tine, ca fata, sa nu mai intelegi nimic. Unii au argumente, altii doar promoveaza brandul lor preferat. Iata totusi ca am facut o alegere buna, zic eu.

Acum imi permit sa va mai intreb ceva. Eu stiam ca e bine sa nu il tin in priza, sa il incarc, il folosesc, cand se descarca il tin in priza etc. Ca sa tina bateria mai mult. Tipul de la livrari de la Emag mi-a spus ceva nou: cand stau acasa, sa il tin in priza si sa ii scot bateria. Nu am mai auzit asta niciodata. Cum e? Ca pe celalalt l-am tinut mereu in priza cu bateria pusa si numai bine nu a fost.

Va multumesc inca o data! Spor mie la scris si la facut treaba 🙂

Poate vrei să citești

14 thoughts on “Primul post de pe noul laptop

  1. Sa-l stapanesti sanatoasa !!! referitor la intrebare . eu il tin in priza ( cu tot cu baterie ) de fiecare data cand am ocazia .Atunci cand trebuie sa-l folosesc fara priza bateria ma ma tine la fel ca acum 2 ani . Eu folosesc un Dell Studio

  2. are dreptate cu bateria, caci tinut in priza mai mereu, bateria se strica si daca initial tine 2-3 ore..peste 6 luni va tine doar 1 ora jumate sau chiar mai putin, testat pe pielea mea la acer aspire

    1. Eu stiu ca arzi placa daca faci asa ceva si ca trebuie sa ti in priza pana se descarca, incarci si iar … tot asa. Si eventual iti mai iei o baterie de rezerva pentru drum … (sfat de la o prietena)

    2. de acord cu tine, insa eu asa am facut si am gresit si imi e f ciuda, dar daca omul ala imi spunea mie ce ti-a spus mai sus, mi se aprindea cat de cat becul, eu credeam ca tinutul in priza mai mereu, nu are cum sa dauneze.

  3. Asta cu ținutul în priză stă cam așa:
    Dacă scoți bateria nu o lăsa nici full nici goală, să fie încărcată undeva la jumătate. Unii spun că ceea ce omoară bateria e curentul la care e conectată continuu(când stă în priză). Wrong.
    Căldura omoară de regulă bateriile. De formatat nu ai nevoie, dacă e litiu-ion sau litiu-polimer. De asemenea, lunar, e recomandat să se facă 2-3 cicluri încărcare descărcare.
    Spun asta după ce m-am documentat și eu, aveam aceeași nedumerire.

  4. Si eu il folosesc la priza dar nu direct in perete. Este legat la o sursa neintreruptibila (un UPS cu acumulator, 250-350 RON)), sa am timp sa salvez treburile si mai ales sa nu fie afectat de fluctuatiile dese de curent. Pentru acestea din urma ajuta si un stabilizator de tensiune (fara acumulator, 80-90 RON). In cel mai nefericit caz, cand nu exista nici una din aceste doua solutii, poti sa-l protejezi cuplandu-l la un prelungitor cu protectie de tensiune (20-30 RON).

    Dar niciodata direct in perete, daca se poate. Bateria care sta in sertar si pe care o iau doar in deplasari, o reincarc complet o data pe luna.

    1. Buna Sabina,

      Sfatul celor de la EMAG este corect, pentru a salva bateria si a o pastra “ca noua”, este bine ca atunci cand folosesti laptopul la priza, sa nu fie cuplata. Solutia aleasa de Vlad este optima (laptopul conectat la un UPS cu Acumulator, de genul celor de la APC: http://www.cel.ro/ups/ups-apc-back-ups-cs-350va-l/

      Ca orce element chimic, acesta se consuma daca este incarcata la maxim si sta pe curent.

      Este totusi bine ca din 2 in 3 luni sa pui bateria in laptop si s-o incarci – descarci – incarci – descarci de minim 3 ori.

      Cat despre autonomia bateriei, aceasta variaza foarte mult, de la setarile de Power Management, Switchable Graphics (Intel pt consum optim, nVidia pentru performanta), genul de aplicatii rulate, s.a.m.d

      Recomand instalarea unui sistem de operare licentiat si a tuturor driverilor de pe site-ul producatorului:

      http://www.acer.ro/ac/ro/RO/content/drivers

      Toate cele bune!

  5. Sa il stapanesti sanatoasa Sabina !
    Ai facut o alegere buna daca are i7 si 6gb ram.
    La o configuratie de genul asta ma uitam si eu sa imi iau

  6. Incarci bateria 2/3 si o scoti cand esti acasa, nu e bine sa o lasi in laptop pentru a nu se supraincarca si supralincazii, doua lucuri care duc la distrugerea ei, cam asta faceam eu la laptopul vechi. Laptopul nou, un Samsung are o optiune prin care limiteaza bateria sa nu se incarce mai mult de 80%, zic ei ca asta ajuta la imbunatatirea ciclului de viata si cam seama cu treaba cu scosul pe care o faceam eu deci merg pe mana lor 😉

  7. “Nu reusesti sa pui 2 barbati unul langa altul si sa nu se certe pe aceasta tema si sa nu te faca pe tine, ca fata, sa nu mai intelegi nimic.”

    Nu ca fata nu intelegi nimic, ci ca persoana neinteresata de acest domeniu. E o diferenta.

    Sa-l stapanesti sanatoasa! Ca blogger 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.