fbpx

Prin Centrul Vechi, in cautarea lui Meze

Cine e meze? Ce este meze? Ce vrea acest meze de la noi? Cum a ajuns acest meze sa fie atat de prezent printre noi? Si de unde si pana unde ii dedic un articol la mine pe blog?

Cand cauti pe Google “what is meze”, vei gasi farfurii peste farfurii, pline cu mancare, condimente si mirodenii grecesti. Si asa vei realiza imediat ca meze e o lume, o aventura, o viata plina de zambete si bucurie, alaturi de cei dragi. De aceea este recomandat sa te bucuri de “meze” de la dulce la picant si, la final, la echilibru.

Si intr-o seara de iarna, cand afara e un viscol crunt si parca toti alearga acasa, tu poti sa iti iei lumea in cap si sa te indrepti spre strazile albe din Centrul Vechi, spre un restaurant cu mult alb si albastru, pe St. N. Tonitza 6, cu 4 chelneri eleganti, muzica in surdina si mancare pe toate gusturile. Si cu mult meze.

Poti incepe cu ceai cald de fructe si un Ouzo, bautura specifica Greciei:

2014-01-29 20.36.26

Daca stii ca nu poti sa mananci mult, e bine sa treci de gustare pentru ca vei descoperi portii foarte mari. Si totusi, daca te risti, poti alege un “Skoumpri Kapnisto” (macrou grecesc afumat la gratar) sau o Melitzanoslata Agioritiki (salata de vinete ca la muntele Athos):

2014-01-29 20.50.47 2014-01-29 20.59.17

Felul doi o sa fie si mai mare, asa ca ia o pauza cu inca un ceai si apoi poti incerca o Paidakia (cotlete de miel din Sikia la gratar in stilul grecesc) sau un Kotopoulo Souvlaki Giaourt Lou (frigarui de pui cu pita greceasca, rosi proaspete si sos de iaurt picant). Grija ca unii greci au tendinta sa verse cam mult ulei de masline, deci nu te grabi cand mananci:

2014-01-29 21.08.28 2014-01-29 21.13.30

Cine indrazneste sa mai guste si un desert, poate merge la sigur cu o Meze Sokolata Tarta (tarta de ciocolata fina facuta in casa), care seamana mai mult cu un cheescake:

2014-01-29 21.38.20

Daca ai mai mult timp la dispozitie, cere sa o cunosti pe doamna bucatar sef. O sa ai o surpriza placuta, de la un zambet cald, pana la recomandari si detalii despre fiecare fel, pana la o poveste de viata presarate cu mult meze. Doar datorita ei si tot o sa mai revii.

Meze e un concept vechi de cand lumea 🙂 Trebuie doar sa vrei sa il descoperi. Sigur il gasesti AICI!

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

6 thoughts on “Prin Centrul Vechi, in cautarea lui Meze

    1. Da, am vazut ca o masa ok de 2 persoane e cam 1 milion, daca iti iei doar felul 2 cu suc si desert eventual. Mie mi-a placut si vreau sa incerc sarmalele 🙂

  1. Sună bine, din ce povestești tu, însă eu am fost dezamăgită, vara trecută. Mâncarea deloc gustoasă, ulei prea mult, mult prea mult, servirea cu întârziere, deși nu eram decât noi și încă o masă…

    1. Problema cu uleiul am mentionat-o si eu, din cauza asta nu am terminat portia de miel 🙂 In rest, eram noi si inca 2 mese si a fost ok ca servire. Cred ca peste tot se intampla si de bine si de rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.