Romania, promovata in 2 doua minute

Ne plangem ca tara noastra nu e promovata, ca nu stie nimeni de noi, nici pe harta nu ne gasesc. Si totusi nu facem nimic. Iata ca doi tineri au reusit mai multe decat multi dintre cei care se bat cu pumnul in piept ca ei promoveaza Romania.

Doi tineri, doua minute, promovarea Romaniei pe scurt, peste 50.000 de views, 2000 de like si 7 pagini de comentarii pozitive. Dovada ca se poate, daca ai initiativa si iti place ce faci. Eu spun ca e util si pentru romanii care nu stiu inca:

– ca Bucurestiul este considerat al doilea cel mai cool oras din Europa?

– ca in Romania se afla Delta Dunarii, cel mai tanar pamant din Europa si a treia zona din lume ca biodiversitate?

– ca in Romania se afla Transfagarasanul, drumul despre care cei la Top Gear au spus ca este cel mai frumos din lume?

Cei doi sunt fosti studenti la Universitatea Leeds din Marea Britanie. Ana Busuioc este studenta la Grafica si Comunicare prin Design, iar Matei Barbu este presedinte si cofondator al Leeds Romanian Society.

“Motivul pentru care am facut acest video a fost in principal pentru a informa publicul strain despre tara noastra. Multi dintre studentii romani cu care am vorbit au ramas surprinsi de faptul ca internationalii cu care discutam nu stiau unde se afla Romania sau ce limba vorbim. Unii mai stiau de Inna si altii ne-au intrebat daca nu suntem tigani. Din aceste motive am decis sa incercam prin acest video sa demontam preconceptiile acestea despre Romania.” –  Matei Barbu intr-un mesaj pe pagina de Facebook StirileProTV.

A fost greu? Poate putin. Dar rezultatul este unul simplu, aerisit, cu mult bun gust, transmite fix ce este nevoie si a ajuns la zeci de mii de oameni. Multumim celor doi!

3 Comments

  1. Prezentarea are deja 80.000 de views si aproape 3000 de likes, adica cu 30.000 mai multe vizualizari decat ieri!

    • Super! Multumesc pentru completare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.