fbpx

Piff si Puff. Veverițele nebune. Sau Piff și Hercule. Numai la desene animate îmi stă mintea când mă gândesc la numele ăsta. Și totuși, de data asta PIFF înseamnă cu totul altceva.

piff

Festivalul Internațional de Film Ploiești aduce, în fiecare an, pe marile ecrane din Ploiești, cele mai noi și captivante scurtmetraje din toată lumea. Este la a 5-a ediție deja, chiar dacă e primul an când mulți dintre noi auzim de el și este deja unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale ale Ploieștiului.

Pentru câteva zile, Ploieștiul se transformă într-un hub cultural, datorită programului divers, original și consistent. Acesta găzduiește o competiție internațională de scurtmetraje ce aparțin genurilor fantasy, thriller, horror și science fiction. În competiție sunt înscrise filme din Portugalia, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Franța, SUA, Anglia și Norvegia.

În plus, programe tematice inedite, masterclass-uri, întâlniri cu regizorii veniți din toată lumea și evenimente speciale și incitante îi așteaptă pe cei care vor participa la festival.

Eu voi ajunge de sâmbătă până duminică acolo așa că prind “Experimental” și “Lovestory Special”, Award Gala si o parte din filmele din competie. O sa fie un weekend cinefil în Ploiești!

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.