fbpx

Sunt puține momentele în care blogosfera se unește. Prea puține. Și totuși Colectivul ne-a făcut o echipă mai puternică decât am fost vreodată.

tedy
Sursa foto: pagina Facebook Mariana aka Tedy

A trecut timpul. Aproape 9 luni și parcă a fost ieri. Iar pentru supraviețuitori greul abia acum începe. Când își revin, încearcă să își reia viața socială și îi așteaptă un șir lung de operații. Reînvață să trăiască și o iau de la zero. Un zero negru ca tăciunele spre un viitor pe care îl pot construi doar cu ajutorul nostru.

Unul dintre ei este Mariana Oprea. Mărturia ei cutremurătoare, care te face să te rușinezi că te-ai plâns vreodată de ceva, este pe blogul IleanaAndrei.ro. Povestește despre o trezire pentru care este recunoscătoare, despre șansa de a începe o nouă viață, despre schimbarea radicală prin care a trecut, despre prietenii pe care i-a pierdut și speranțele pe care și le face. Iar noi o putem ajuta.

Acum e momentul în care nu trebuie să îți fie rușine că ai doar 5 lei să donezi. 1000 de oameni care dau 5 lei strâng împreună 5000 de lei. Și tot așa. Ușor ușor, ajungem la 90.000 de euro cât are nevoie Mariana acum (separat de cheltuielile achitate deja de statul român). Și o să vă explic de ce vorbesc de rușinea de a dona. Puțini discutăm despre asta public, însă știu o mulțime de oameni care efectiv nu au venituri sau sunt foarte modeste, și-ar dori să doneze 1 leu și le este rușine de ce spun alții, de faptul că alții o să râdă de ei etc. Pentru că nu toți sunt buni și cei mai gălăgioși sunt fix cei care i-au făcut pe aceștia să le fie rusine. Nu știu cum să doneze anonim și atunci preferă să nu o facă. Sau se gândesc că “Nu are cum sa îi ajute dacă le dau eu 10 lei. Nu vezi ce sumă mare trebuie să strângă?” Iar acum e treaba noastră să îi încurajăm. Pentru că toate lucrurile mari s-au făcut cu pași mici.

Mircea Meșter scrie articole absolut demențiale despre Euro 2016 și de un profesionalism pe care rar îl întâlnești în jurnalismul online. Urmărește #fazapefotoliu aici și donează (Volvo Romania va dona toate încasările făcute din publicitatea de pe blogul lui, iar Bogdan Tache îl ajută să dea vestea mai departe). Silviana Toader, ArtDirector la Mercury 360, își oferă serviciile de webdesign celor care vor dona pentru cauza Marianei. Tot mai mulți bloggeri se implică. Pentru că se poate și trebuie să ne demonstrăm nouă asta!

Contul în care puteți dona:

Oprea Mariana
Cont IBAN: RO66RNCB0297109441120001
Cont deschis la BCR, filiala Colentina nr. 26
Cod Swift: RNCBROBU

Întreaga poveste a Marianei aka Tedy se poate citi aici.

Poate vrei să citești

6 thoughts on “Te rog, nu îți fie rușine să donezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.