fbpx

Daca votezi, nu esti prost. Daca nu votezi, nu esti prost

Se scrie mult in blogosfera despre votul care urmeaza sa aiba loc in Romania. Era sa scriu “care o sa schimbe ceva in tara noastra incepand cu luna viitoare”. Ma abtin.

vote

Eu am militat mult timp pentru vot. Mi-a trecut intre timp. Ma duc sa votez, asta e clar. Dar e alegerea mea, nu am fost niciodata influentata de nimeni si nu cred ca as putea face ceva doar pentru ca am citit undeva ceva sau mi s-a impus.

De aceea ma deranjeaza ideile de genul:

– Daca nu te duci sa votezi esti un prost

– Daca nu votezi nu ai dreptul sa iti dai cu parerea apoi

– Daca votezi e vina ta pentru cum o sa ajunga tara

– Daca votezi le bagi bani in buzunar

– Daca votezi inseamna ca ai primit plasa cu cadouri

– Daca nu votezi atunci nu ai incredere in opiniile tale

Dragilor, nu va luati dupa nimeni. Nu ar trebui ca un blogger cineva sa va faca sa va decideti daca o sa votati sau nu. Asta trebuie sa faceti in functie de experienta voastra de viata, de modul in care va influenteaza sau nu schimbarile politice, de ceea ce cunoasteti despre zona asta, de increderea pe care o aveti intr-un candidat sau altul. Nu pentru ca pe un blog undeva a scris cineva ca trebuie sa mergeti la vot, altfel nimic in tara asta nu se va schimba.

Este una dintre cele mai active campanii electorale pe care le-am vazut vreodata. Cu exceptia lipsei desavarsite a dezbaterilor oficiale de la cate cate unul sau altul se hotaraste sa lipseasca. Altfel, online si offline, in print sau in outdoor, peste tot vezi mesaje despre asta. Asa ca sigur puteti lua o decizie singuri.

Ca ceri sfaturi si opinii, ca asculti opinii si cauti argumente, ca citesti editoriale sau articole detaliate despre campanie si candidati, asta e cu totul altceva.

Dar de aici pana la a te simti prost pentru ca mergi sau la vot e cale tare lunga! Nu uita, votul este un drept, nu o obligatie! Si nu trebuie sa dai socoteala nimanui pentru ce faci sau nu! Iar daca vrei sa stii ce fac eu, votez de fiecare data!

Sabina Cornovac

Content Creator & Social Media Manager din 2008

View all posts by Sabina Cornovac →

2 thoughts on “Daca votezi, nu esti prost. Daca nu votezi, nu esti prost

  1. Am ajuns intamplator,de ceva vreme, sa vad ce scrii. Pentru a sintetiza ce simt, spun: ” Love you smart woman! Don’t stop!”
    Cu stima,
    Valeriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.