fbpx

La final de an, echipa de la Wall-Street a luat la intrebari bloggerii si le-a propus sa ofere note unor afirmatii legate de blogging-ul romanesc in 2013 si 2014.

2014

In interviul aparut acum 2 zile aici ii regasiti si pe Zoso, Arhi, Razvan Pascu, Andreea Stan, Chinezu si Diana Enciu & Alina Tanasa si Manafu. Iata notele si argumentele oferite de mine:

Investitiile advertiserilor in bloguri au crescut comparat cu 2012;

Nota 8 – cred ca au crescut pentru unele bloguri, adica mai putine si mai bune. Cred ca s-a investit mai mult, dar doar acolo unde a trebuit si unde s-au vazut rezultate in 2012.

In 2014 aceste investitii vor continua sa creasca – de ce (nu)?

Nota 8 – Vor creste la fel, doar unde se merita si astfel vor ramane, usor usor, pe piata doar bloggerii care au comunitati mari si fidele si care livreaza rezultate palpabile.

Anul acesta ai generat mai multe venituri din blogging

Nota 10 – Am si investit in publicitate si branding personal, am scris mai mult si m-am implicat in campanii mai mari, am refuzat ce nu am crezut ca va merge la mine si per total castigurile au fost mai mari, din toate punctele de vedere.

Concurenta in blogosfera este onesta/corecta

Nota 6 – Nu imi place sa generalizez, deci nu voi spune un raspicat “nu”. Insa anul acesta parca a fost cel al certurilor, al invidiilor, al saparilor si al celor care dau mailuri de genul “eu de ce nu am fost invitat in campanie?” sau “ala de ce colaboreaza cu voi si eu nu?”. Eu prefer sa ii vad doar pe cei care isi vad de treaba si care considera ca bloggerii, pentru a creste blogosfera romaneasca, trebuie sa lucreze ca o echipa, nu sa fie dusmani.

In 2014 vom asista la aparitia mai multor bloguri nisate decat anul acesta/in 2012

Nota 10 – Sunt absolut sigura de asta pentru ca e nevoie. Se vede deja ca zonele de fashion, beauty, cooking si turism cresc pe zi ce trece si sigur se vor dezvolta si altele. Personal, as vrea sa vad ceva axat pe auto dar doar pe un anumit tip de masina, pe sanatate (scris “pe romaneste”), pe accesorii femei etc.

In viitorul apropiat vom asista la o consolidare a blogosferei din Romania prin achizitii

Nota 5 – Nu cred ca achizitiile care inseamna ca un blogger sa isi vanda domeniul inseamna consolidare a blogosferei si sper sa nu se intample prea curand, mai ales in cazul celor care deja au comunitati frumoase si scriu bine. Ceea mi se pare de bun augur este faptul ca din ce in ce mai multi bloggeri se unesc in proiecte comune, de exemplu Auras Mihai Geambasu si Vlad Dulea cu “Trailere comentate”.

Blogging-ul se va apropia din ce in ce mai mult de profesia de jurnalist (si) in Romania

Nota 8 – Cred ca jurnalistii care intra in blogosfera nu fac altceva decat sa ajute la profesionalizarea si credibilizarea ei, atata timp cat fac diferenta intre articolele pe print sau pentru un ziar si postarile pe blogul unde ei reprezinta intreaga redactie. Deci da, cred ca blogging-ul si jurnalismul se vor intrepatrunde din ce in ce mai mult.

Ma bucur ca multi am dat aceleasi note si argumente, deci gandim la fel. Ramane sa vedem cum o sa arate 2014 in blogosfera romaneasca.

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.