fbpx

Dap, întâmplarea face că mă gândesc de mult timp să scriu articolul ăsta și îl public fix de ziua mea. Așa a fost să fie. Poate pentru că e un cadou de care mulți oameni au nevoie.

Imagini pentru it is wiser to find out than to suppose

“A presupune” înseamnă a bănui, a crede ceva, a fi de părere, a admite în mod prealabil și provizoriu că ceva este adevărat, posibil și real. Asta spune dexul pe care l-am cercetat înainte, ca să fiu sigură. Și acum o să vă explic de ce cred cu tărie că trebuie să renunțăm toți la activitatea de a presupune. O să vă dau câteva exemple clare:

  • am presupus că este supărată pe mine, de aceea i-am răspuns urât
  • am presupun că trebuie să fac așa
  • am presupus că se ocupă altcineva
  • am presupus că ai scris despre mine și m-a durut
  • am presupus că nu vrei să vorbești cu mine
  • am presupus că o să spună așa
  • am presupus că nu o să o îți placă

Și astea sunt doar câteva din cazuri. Unde duc? Numai la probleme. Oameni care se ceartă prostește, taskuri care nu se duc la bun sfârșit, prietenii care se rup, momente de tristețe nejustificată, activități importante care nu se indeplinesc și în general nimic bun nu poate să iasă din asta.

Soluția?

Renunță la “a presupune” și ÎNTREABĂ!

O să insist cu asta până la final. Până când o să știu că nu mai am pe nimeni de ajutat. Între timp am găsit și cuvintele lui Mark Twain, care mi se par absolut perfecte pentru ce vreau să spun. E atât de simplu să întrebi un om ce a vrut să spună, ce vrea de la tine, de ce e supărat sau ce ai de făcut mai exact. E atât de simplu să pui toate întrebările la început și să iasă totul bine, organizat și eficient. Așa eviți orice probleme pentru care motivația sau scuza principală este “Am presupus”.

Ce zici? Încerci? Pentru tine, pentru mine, pentru noi! Mulțumesc pentru cadou. Atât am de spus 🙂

 

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.