fbpx

Premiera mondială a filmului “No Time to Die” a avut loc pe 28 septembrie 2021, simultan în 57 cinematografe din lume, inclusiv România. Am avut onoarea de a mă număra printre primii oameni din lume care au văzut cel de-al 25 lea film al francizei James Bond, ultimul cu Daniel Craig și pentru asta mulțumesc Cinema City România.

Acțiunea din noul film are loc la cinci ani după evenimentele din “Spectre”, într-o perioadă în care agentul 007 (Daniel Craig) s-a retras definitiv din lumea spionajului. Felix Leiter, un vechi prieten din CIA, apare în peisaj și îi cere ajutorul într-o misiune de extragere a unui om de știință răpit, misiune care se dovedește mai plină de riscuri decât părea inițial.

Deodată, o misiune aparent simplă, de extragere a unui om de știință răpit, se transformă într-una cu mult mai periculoasă decât era de așteptat și îl poartă pe Bond pe urma unui răufăcător misterios care e înarmat cu o nouă tehnologie de luptă ce poate avea efecte devastatoare asupra omenirii.

Așa cum v-am obișnuit deja, am căutat 14 lucruri mai puțin știute sau care merită menționate și le-am înșirat aici pentru fani sau pentru cei care abia acum descoperă universul Bond:

 • Călătoria lui Daniel Craig a durat 15 ani și 5 filme în care a avut rolul de Bond. James Bond. Asta în ciuda faptului că în 2004, când a fost anunțat, reacțiile fanilor nu au fost deloc pozitive.
 • Premiera filmului a avut peste 18 luni de întârziere, datorate pandemiei și dorinței exprese a realizatorilor de a-l difuza în cinema, nu pe o platformă de streaming
 • Actorii Lashana Lynch, Ana de Armas, Dali Benssalah, Billy Magnussen și David Dencik fac parte pentru prima dată din universul Bond
 • O surpriză pentru fani a fost alegerea scenaristului Phoebe Waller Bridge și a regizorului Cary Joji Fukunaga, extrem de tineri și care au adus un suflu nou
 • Cary Joji Fukunaga este și primul regizor american care semnează un film din franciza Bond
 • În campania de promovare a filmului s-a lansat și podcastul oficial James Bond, găzduit de criticul de film James King
 • Billie Eilish este cea mai tânără artistă care a scris și interpretat o piesă pentru un film James Bond (a luat și un premiu Grammy între timp)
 • Într-o mișcare fără precedent, filmul a avut ceremonia premierei mondiale de la Royal Albert Hall (în prezența familiei regale) transmisă în direct pe Facebook
 • Pentru realizarea uneia dintre cele mai spectaculoase cascadorii din noul film, producătorii au folosit 31.797 de litri de Coca-Cola pentru a acoperi o stradă pietruită din Matera. Bugetul a fost de 60.000 de euro doar pentru băutura răcoritoare care lasă un reziduu lipicios după uscare.
 • Aston Martin DB5 este mașina care deschide filmul, pe străduțele din Basilicata, Italia
 • Acesta este primul film Bond care este filmat cu camere IMAX și poate să fie vizionat la IMAX, în 3D
 • Chiar dacă este un film previzibil (în special pentru fani), acțiunea te ține în suspans pentru 2 ore și 43 de minute
 • Veți avea bucuria să reascultați melodia lui Louis Armstrong “We Have All the Time in the World”
 • Actrița Lashana Lynch este noul agent 007 în film și e de menționat că, atunci când a fost anunțată, și-a închis toate conturile de social media din cauza reacțiilor negative din întreaga lume

Cum a fost filmul pentru mine? Intens. Extrem de intens. De la emoții, la nerăbdare, de la râsete la multe lacrimi, timpul a trecut fără să îmi dau seama și tot ce pot să spun e că acest film merită văzut în cinematograf. “Where it belongs“!

Preferatul meu este Rami Malek și mă bucur enorm că a avut ocazia să îi dea replica lui Bond și a demonstrat, încă o dată, că este un actor de primă mână. Mi-aș fi dorit să aibă un rol mai ofertant, mai multe scene, mai multe replici. Dar cine știe ce ne rezervă viitorul.

Și, foarte important, așa cum este și mesajul lui Daniel Craig, #NOTIMEFORSPOILERS!

“No Time to Die / Nu e vreme de murit” este distribuit în România de Forum Film și va intra în avanpremieră în cinematografe incepând cu data de 30 septembrie în formatelev 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX, 3D.

Poate vrei să citești

One thought on “14 de lucruri de știut despre “No Time to Die”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.