fbpx

Subiectul bani e unul foarte special pentru mine. Pe o parte nu vorbesc despre cât și cum decât cu Cel Drag. Pe de altă parte ador să discut și să scriu despre economii. Asta fix pentru a nu mai ajunge niciodată într-o situație în care să nu am bani pentru nevoile primordiale …

Anul acesta mi-am propus multe lucruri din punct de vedere financiar. Și am să scriu despre ele aici, poate vă inspiră și pe ele. Unele dintre articole o să fie în colaborare cu partenerii mei de lungă durată – BCR (ca acesta), altele nu. Dar toate o să fie 100% sincere și, sper eu, inspiraționale.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre 5 rezoluții financiare pe care eu mi le-am propus pentru 2023:

1. Să fii constant în economii

Am mai scris pe blog de mult că am peste 10 ani de când economisesc constant. Asta vreau să fac și anul acesta, cu toate ca e din ce în ce mai greu având și toate cheltuielile aferente unui bebe, unor rate la casă și unei mașini noi.

Sfat? Setează o sumă fixă pe lună pe care să o pui deoparte și un obiectiv clar pentru care faci economii. Te va face să rămâi constant. Iar satisfacția de la final de an, când vei vedea că ai pus deoparte 1200 lei (dacă ai economisit doar 100 lei pe lună, să zicem) și ți-ai cumpărat ce îți doreai, este inestimabilă.

2. Vânează reducerile pe bune

Să fim sinceri. Unele reduceri sunt o minciună grosolană. Dar altele sunt pe bune. Iar tu o să știi să faci diferența între ele, dacă vei urmări prețurile. Apoi, cu economiile mai sus menționate, o să îți cumperi cele necesare fix când sunt cele mai mari reduceri: de Black Friday din noiembrie, în ianuarie-februarie etc. Vânează-le și vei avea o super satisfacție și ceva mai mulți bani rămași pe card.

În plus, poți să te folosești de diferite opțiuni inteligente valabile tot anul: aplicația BonApp.eco, opțiunea SaveMe de la Freshful, George Moneyback etc.

3. Evită cumpărăturile compulsive

Wow. Sunt regina cumpărăturilor compulsive. Sau am fost. Acum am mai îmbătrânit și mă controlez mai bine. Dar, ce să vezi, am făcut bebe și i-aș cumpăra toate hăinuțele și jucăriile de pe piață. De câte credeți că are nevoie cu adevărat?

Soluția mea? Pun în favorite sau în coș și revin a doua sau a treia zi. Discut eventual și cu Cel Drag să văd ce părere are. Și folosesc la greu opțiunea de retur pentru orice nu e potrivit (ceea ce înainte nu făceam, de rușine…). Iar dacă sunt în magazinele offline, de cele mai multe ori renunț ușor dacă nu îmi place maxim de tare. În rest, la cumpărături de alimente se pleacă cu listă și cu burta plină!

harta mea financiara bcr 2023

4. Fă asigurări pentru obiectele de valoare

Când vine nenorocirea peste tine și nu ai bunurile protejate, toată suferința se dublează. Ai pierdut acel lucru într-un accident sau incediu sau orice alt eveniment nefericit și nici nu era asigurat. Astfel, bugetul o să fie afectat mult mai mult.

Așa că ia în serios asigurările și protejează ceea ce iubești. Exemple: asigurare de locuință, asigurare și Casco pentru mașină, asigurare de viață etc.

E mai ușor să schimbi atunci când tot ce contează pentru tine e asigurat, nu? Iar dacă anul acesta plănuiești schimbări majore, ai grijă ce alegeri financiare faci.

5. Transformă-ți pasiunea în job

Apropo de rezoluții financiare pentru 2023, eu îmi doresc să măresc veniturile din proiectele mele actuale: SocialPedia + activitatea de creator de conținut. De ce? Pentru că îmi dă o satisfacție enormă ca ceea ce iubesc să fac să îmi și asigure un venit constant. Glumesc mereu că am mai asigurat X număr de scutece pentru Luna :)).

De aceea este nevoie de un plan financiar inteligent. Iar când facem alegerile financiare potrivite, ne putem transforma pasiunea în job-ul la care visăm.

Să îți stabilești obiectivele financiare pentru un nou an nu trebuie să fie un task greu. BCR îți oferă sfaturi, cursuri de educație financiară gratuite și sprijin pentru a duce la bun sfârșit toate obiectivele pe care ți le-ai propus. Iată un super model aici.

Concluzia? Ai grijă ca lucrurile care contează pentru tine să fie protejate!

(articol sponsorizat)

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.