fbpx

Sunt unele filme după care trebuie să te gândești bine ce spui. Dacă ești prea vehement și nu reușești să rămâi neutru, e posibil să ai probleme cu o parte din prietenii care nu sunt de acord cu tine.

Așa se întâmplă zilele astea cu “Batman vs Superman: Dawn of Justice”. Nu am vrut să îmi dau cu părerea prea repede despre el, pentru că ceva m-a intrigat chiar înainte să îl văd. Criticii internaționali îl desfințau, iar publicul îl adora. La fel a fost și la noi. Există cinefili care au scris despre el ca și cum ar fi fost o capodoperă și alții care consideră că au pierdut 2 ore și jumătatea lor pe o “porcărie”. Poate e normal să fie așa când e vorba de confruntarea fără precedent dintre cei mai emblematici supereroi ai lumii.

Eu m-am abținut de la păreri. Sunt în tabăra celor care li s-a părut ok, dar că aveau așteptări mult mai mari. M-am distrat, am admirat efectele speciale și am reținut câteva replici spumoase. Atât.

batman vs superman

Dar ce crede un fan al seriei cu care am avut plăcerea să văd filmul? Iată:

Un film la care am mers cu doar două așteptări mari: #Batfleck și Jeremy Irons. Din păcate, doar unul a fost satisfăcător și nu era cel care îmi doream mai mult. Zack Snyder ar fi putut învăța de la Man of Steel ce greșeli să nu repete, dar a dovedit o doză mică de ignoranță. Clar un film mai bun decât predecesorul, dar din păcate nu îndeajuns de mult încat să mă conducă din sala de cinema cu senzația unui vis împlinit după ani de așteptări.

Un lucru foarte bun de zis despre film? Cu siguranță efectele speciale bune, lupta finală care a fost reușită și, desigur, tema luptei antice dintre zeu și muritorul de rând. Merită vazut pentru a-ți satisface curiozitatea sau dacă ești fan înrăit, dar nu dacă dorința ta este să vezi filmul care ar fi trebuit să surclaseze toate “Super-hero movies, ever”.

Până la urmă e vorba exact de ce am spus în titlu. Îți place sau nu, îl iubești sau îl urăști. Important e să respecți și părerea celorlalți și … să nu îl superi prea tare pe Ben, că deja e trist 🙂 Chiar dacă filmul bate record după record la vânzări.

Mi-a plăcut mult și o serie de întrebări pe care și le-au pus cei de la superherostuff.comEste Batman vs Superman cel mai bun film făcut vreodată? Cu siguranță, nu! Este cel mai bun film făcut după benzi desenate? Nu! A fost mai bun decât cel puțin jumătate din filmele făcute vreodată după benzi desenate? Cu siguranță, da! 

Filmul e în cinematografe deja si vă recomand, dacă este genul vostru, să îl vedeți în IMAX pentru că o parte din film chiar este realizat cu camere IMAX!

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.