fbpx

Ieri am fost la alergat în Parcul Tineretului, așa cum sper să o fac din ce în ce mai des în următoarea perioadă. Într-una dintre pauze am avut bucuria de a vedea o scena absolut delicioasă.

iarba

Mama, bunica și fetița de 5-6 anișori. Se plimbau prin parc și cea mica alerga după toți cățeii să îi mângâie și să îi îmbrățișeze. Și întindea mâinile spre alergători. Și spre toate rațele, gâștele și pescărușii pe care îi vedea. Era așa cum orice copil la vârsta ei ar trebui să fie. Veselă și fără griji, bucurându-se de tot de o înconjoară.

Când m-am oprit lângă ele, eram în dreptul derdelușului din parc, o zonă abruptă care vara e folosită de bicicliști și iarna de cei care se dau cu sania. A văzut 2 băieței care se jucau în iarbă, alergând în sus și în jos și trântindu-se pe jos, și a țipat imediat:

“Mami, vreau să mă tăvălesc prin iarbă, mă lași? Te roooog! Promit să nu mă murdăresc prea tare!”

Am adorat reacția mamei care a îmbrățișat-o, a sărutat-o pe frunte și i-a spus să fugă la joacă în iarbă. S-a așezat jos cu bunica, au continuat să o urmărească cu privirea și au scos din bagaje un pachet de șervețele umede, o bluză și o geacă de schimb. Ce dacă se va murdări? O schimbăm și gata.

În ce lume frumoasă am trăi dacă toți copilașii ar cere să se joace în iarbă, nu pe tabletă. Și dacă mai mulți părinți i-ar încuraja să cunoască și să se bucure de natură. Și, mai ales, nu le-ar interzice să se murdărească și să trăiască. Din fericire cunosc mulți care ar avea fix reacția mămicii pe care am văzut-o eu și foarte puțini care nu ar fi lăsat-o fix pentru că se murdărește.

Dragi părinți, învățați copiii să facă sport, să stea cât mai mult afară, să iubească animalele și natura și să știe că are voie (link către un articol superb scris de Prințesa Urbană). O să ajungă oameni tare frumoși! 

Poate vrei să citești

One thought on ““Mami, vreau să mă tăvălesc prin iarbă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.