fbpx

Vorbim peste tot de comunicarea de criză în social media. Și rar avem ocazia să trăim una sau să urmărim live una. Acum e momentul. Din păcate, că doar nu mă bucur pentru răul altuia. Dar unii și-l fac cu mâna lor, jur!

Context

Gala Femeilor ce Dăruiesc Sănătate a premiat-o pe Olivia Steer pentru rolul în societate. Pentru cine nu o cunoaște, un Google vă ajută. Duce o luptă nesfârșită cu bunul simț, vaccinare și medicină.

La eveniment au participat și Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, dar și Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Premiul vine fix la timp: România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR

Gala a fost organizată de Asociația pentru O Viață Sănătoasă din România deținută de Florentina Opriș. Sponsori au fost Hofigal, Agriro Fresh, Aqua Carpatica, Ocean Fish, Medicover, Young & Living, Athenee Palace Hilton, Darie PR, Young & Living, Domeniul Bogdan, Euroins, Trident, Paper Flowers, Bio Ortoclinic și Media Shop (listă via Nwradu).

Primele reacții de la influenceri

Andrei Cismaru: E un exemplu foarte bun de amatorism și de chestii făcute la futu-i mă-sa, doar că să se poată bifa un excel cu activități. Să nu te interesezi tu, măcar de curiozitate, cine e premiat și pentru ce, mi se pare treapta cea mai de jos a bulibășelii.

Radu Dumitru: Câți copii n-au fost vaccinați din cauza Oliviei Steer? Câtă “sănătate” a oferit? Câți au murit sau vor muri din cauza aceasta, câți vor suferi de boli, câți vor rămâne cu diverse sechele. Nu va ști nimeni sau, pentru credincioși, doar Dumnezeu.

Marian Hurducaș: Dacă mai mulți sponsori ar chestiona lista de speakeri și subiectele abordate, nominalizații la premii, ambasadorii sau siguranța oferită participanților, organizatorii s-ar conforma la un moment dat. Dacă participanții ar amenda mai des practicile greșite, și organizatorii și sponsorii s-ar gândi de două ori înainte să facă ceva interpretabil.

Cetin Ametcea: Bravo, părinții copiilor morți datorită implicării ei în mișcarea anti vaccin din românia vă aplaudă, domnilor, felicitări.

Vali Petcu: Câți dintre voi credeți că Andi Moisescu e ok, doar ea e «nebună», și nu e ok să îl bagi în aceeași oală? De asta ia premii.

Ionuț Oprea: Foarte urât. Urât pentru ea, urât pentru postul Skandal D, urât pentru toți sponsorii care vor suferi efectele asocierii nepotrivite, urât pentru întreaga industrie de evenimente, de comunicare/PR.

Discuții pe Facebook la Andrei Cismaru

Bogdana Dobre: Gotta love the irony! Ce-or fi fumat aia de i-au dat premiul?

Medicul Vasi Rădulescu e printre primii care au reacționat: Rușine acelor branduri! Rușine celor implicați în prostia asta!

Ruxandra Predescu: Medicover Romania, nu v’am pus eu sa sponsorizati gale care premiaza antivacciniste faimoase, voi ati ales sa va asociati si acuma nu puteti sa va deziceti.

Mihai Vasilescu: Dar, eu zic că rămâne cum am stabilit. Ați știut ca madam Steer e printre nominalizați, dar vi s-a fâlfâit cu grație și-acum doar puneți batista pe țambal, în timp ce vă rugați să treacă mai repede cele trei zile în care subiectul va fi fierbinte, să moară Ion Iliescu sau să facă diseară pesedeul vreo măgărie imensă.

Bianca Nuțu:  Sunt profund dezamagita sa constat ca ai fost partener la un eveniment in care in mod halucinant Olivia Steer a fost premiata pentru rolul activ in societate.

Sorana Savu

Alex Damian: În curând o să avem un festival al tămăduitorilor, vracilor și vrăjitoarelor, că de doctori oricum nu o să mai avem nevoie. Ei ne vrea răul și mai vor să fie și plătiți

Mirela Bucovicean: Ce avem de învățat din asta: – probabil ca ne vom face cu toții temele mai bine in viitor  – reacțiile oamenilor nu sunt in van. Simplul fapt ca s-au sesizat primii, demonstrează ca nu suntem morți (ca spirit)

Chinezu: Să vă fie frică, mare frică de cei care au astfel de păreri ferme și irefutabile despre orice. De cei care ”știu sigur” ca așa este. De cei care nu acceptă că s-ar putea să existe o altă realitate.

Primele reacții de la branduri

Medicover, cel mai afectat brand probabil

Aqua Carpatica

Clinica Trident

Primele reacții din media

IQads: Dupa dezbaterea asupra responsabilitatii brandurilor in sustinerea indirecta a dezinformarilor practicate de Antena3 si Realitatea TV, iata inca un glitch de aceeasi natura in Matrix-ul marketingului si comunicarii romanesti

Hotnews: un eveniment la care Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru “rolul său activ în societate”

Leacuri Minune: “Gala femeilor care daruiesc sanatate” n-are nicio legatura cu sanatatea, nefiind altceva decat o activitate de marketing prin care Florentina Opris isi rasplateste niste parteneri de afaceri…

Reacția organizatorului, venită după prea mult timp

Reacția Oliviei Steer

Articol updatat constant

Acum aveți de învățat ceva. Cum să comunicați sau NU dacă, Doamne Ferește, faceți o prostie de genul. Ce este cel mai important este să aveți un plan de comunicare de criză pregătit de mult timp. Dar despre asta vorbim altă dată 🙂

 

 

 

Poate vrei să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.