Nu avem nici semnal. Trebuie să ies în dealul ăla sus acolo ca să vorbesc cu fiica.
Dacă am avea semnal bun, cum este la oraș, atunci aș putea să vorbesc cu copiii.
Dacă am avea internet aici în sat, poate nu ne-ar mai pleca toți tinerii.
Așa începe documentarul „Visuri împlinite acasă”. Este povestea unui moment special în care au primit acces la servicii digitale locuitorii unora dintre cele mai izolate sate ale României, Drăghești, Bușești și Cerna-Vârf din Mehedinți. Nu doar că acum au semnat GSM, dar au 4G!
“Este superbă zona, dar complet deconectată”, spune Marius, Site Manager Vodafone. Și ăsta este adevărul despre prea multe zone din România. Inclusiv la Dridu, la nașii mei, aproape de celebrul Fierbinți, este tare greu cu semnalul de internet și uneori e aproape imposibil să dai măcar un telefon. Iar când ai familia în astfel de zone, lipsa semnalului are efecte puternice și la nivel emoțional. Ca să nu mai vorbesc despre plecarea tinerilor, despre imposibilitatea de a accesa școala online, despre modul în care acei oameni sunt rupți de civilizație, servicii medicale normale, lumea din afara satului și de atâtea și atâtea oportunități.
Am adus rețeaua acolo unde nu era înainte. Pentru că misiunea noastră este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Despre asta este vorba până la urmă. Despre modul în care tehnologia poate și trebuie să schimbe vieți, să unească oameni, să ajute la educația unei populații, să contribuie la evoluția ei etc.
La ce folos că ai cele mai bune prețuri, cele mai noi telefoane la ofertă, o mulțime de clienți, cea mai bună bandă de internet la oraș, dacă atâta lume nu are semnal? Vodafone a înțeles asta și de aceea le sunt client de atâta timp și vă povestesc și vouă despre cele mai noi reușite care merg dincolo de marketing, PR și vânzări.
Digitalizarea României înseamnă egalitate de șanse
În perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone România a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural.
În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodãrii din mediul rural.
„Digitalizarea României înseamnă acces egal la infrastructură și servicii digitale atât pentru locuitorii din mediul urban, cât și pentru cei din mediul rural. Conectarea comunităților rurale, inclusiv a celor mai izolate, este esențială pentru dezvoltarea societății în ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechităților, prin crearea de oportunități de dezvoltare și asigurarea de șanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetățenii și companiile din aceste zone. Unul dintre pilonii misiunii noastre este tocmai această ambiție de a contribui la crearea unei societăți în care nimeni nu este lăsat în urmă. De aceea, una dintre prioritățile noastre în atingerea acestei ținte este de a extinde rețelele Vodafone cu precădere în acele zone în care serviciile de comunicații nu au ajuns încă. Ne bazăm pe cea mai performantă rețea de date mobile din România și pe o rețea fixă de înaltă calitate pentru a asigura accesul la servicii de comunicații și pentru aceste comunități izolate”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.
La trei ani de la lansarea primei rețele 5G din România, Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din România, obținând totodată cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanța serviciilor de date mobile.
Cred ca uităm prea des cât de norocoși suntem că trăim într-o perioadă în care tehnologia este atât de accesibilă și ne ajută să evoluăm ca societate. Acțiuni și campanii de genul “Visuri împlinite acasă” ne mai trezesc un pic la realitate, nu?
(articol sponsorizat)